23 juni 2016

Den odödlige George Carlin


När han levde var han aldrig rädd för att säga sin mening. I själva verket arresterades han en gång 1972, för en föreställning där han använde ord som inte var rumsrena.
Före sin död 2008, skrev Carlin en bok med titeln,
When Will Jesus Bring the Pork Chops, där han angrep allt från fördumning av America till den “politiskt korrekta polisen”.

"Politisk korrekthet är USA:s senaste form av intolerans, och det är speciellt lömskt, eftersom det kommer förklätt till tolerans. Det presenterar sig som rättvisa, samtidigt som det försöker begränsa och kontrollera människors språk med strikta koder och benhårda regler. Jag tror inte att det är den rätta vägen att bekämpa diskriminering. Att tysta människor eller tvinga dem att ändra vad de säger är inte den bästa metoden för att lösa problem som går mycket djupare än tal."

 Det är viktigt att vi sätter oss över att bli “kränkta” och går vidare till verklig tolerans - en tolerans som gör det möjligt att säga sin mening - oavsett hur “offensiv” den kan vara.

En trend, som drivs till stor del av studenter, har uppstått vid USA:s högskolor och universitet.
Det är en rörelse som går ut på att rensa bort alla ord, idéer och ämnen som kan orsaka obehag eller väcka anstöt.

 Om dessa “anstalter” är oförmögna eller ovilliga att göra något åt PC-fanatikerna bör all deras statliga finansiering dras in.  Låt dem vara upprörda och betala för sin dumhet och se hur långt de kommer då.0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.