06 juni 2016

En folklig helgdag - om det inte vore för multikul TV

Namnet Sverige är urgammalt. Det betyder svenska folkets rike. Orden folk och nation är synonymer, så idag på nationaldagen borde vi alltså fira alla etniska svenskars gemenskap, inklusive de med utländsk bakgrund som känner sig som svenskar. Konstigare än så är det inte.

Ur ett multikulturellt perspektiv var det ett strategiskt misstag att byta namn på Svenska Flaggans Dag till Nationaldagen, för då blir man ju påmind om att det finns en svensk nation, ett svenskt folk.

Men med tanke på den snabba islamiseringen var nog baktanken att vi ska slippa påminnas om det kristna korset på flaggan. Vi ska sprattla som marionettdockor och hålla käften medan folket byts ut. Vi ska inte längre vara svenskar, bara statens personnummer. Att stat och nation är olika saker kan vi glömma.


Dansken Jeppe Juhl firar den “svenska” nationaldagen idag. Och det gör han genom att läsa högt från programmet... det finns inte mycket svenskt där.

  

2 Kommentarer:

Argus sa...

Det är för mig glädjande att det även finns andra som faktisk vet innebörden i begreppet nation när till och med Fredrik Lindström som ändå har en kandidatexamen i nordiska språk, litteraturvetenskap och idéhistoria och som varit doktorand i nordisk språkhistoria vid Institutionen för nordiska språk vid Uppsala universitet i det senaste avsnittet av TV-programmet "Tänk om" inte kinde skilja på nation och stat. Själva ordet kan härledas från latinet där det betydde födsel, avkomma, stam, ras eller folk.

Förvirringen är dock förståelig då Sverige var en nationalstat fram till Palme med ytterst få och små minoriteter. Mer exakt inträdde Sverige i den multikulturella moden den 27 februari 1975 då riksdagen antog Regeringens proposition nr 26 år 1975 (Regeringens proposition om riktlinjer för invandrar- och minoritets­politiken).

Tecken på avlövningen av nationalstaten visade sig redan 1973 då Gustaf VI Adolf avled som "Sveriges, Götes och Vendes" konung och Carl XVI Gustaf tillträdde som "Sveriges konung". Personligen tycker jag att det gott kunde vara "Svears och Götes konung" för att manifestera de två nordgermanska stammar som är svenskarnas genetiska ursprung.

Anonym sa...

STASI agenturen SR P1 börjar dagen kl. 5.45 med att låta en Hr. Efraimsson, som konverterat till muhammedanism, verksam i en skola i Rödmossen i Göteborg läsa och predika ur koranen och samtidigt påminna om att det är den första dagen i RAMADAN på Sveriges Nationaldag. Vilken tillfällighet!!!!
SU

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.