04 juni 2016

Han fattar ingenting

 Contra Corner:

Det är ingen hemlighet att den amerikanska allmänna pensionsförsäkringen (Social Security) är bankrutt.
Varje dollar som någonsin samlats in från socialförsäkrings-skatter har redan använts för utbildningsbidrag, löner till statsanställda, hangarfartyg, subventioner för majs, sockerrör, bomull, vindkraftverk och tusentals andra Washingtonpåhitt. Försäkringsprogrammet bidrar redan till det årliga underskottet.

Den demografiska kurvan i diagrammet ovan, som visar ökning av pensionerade äldre människor,  betyder bara en sak. Nämligen, för att betala för den redan existerande strömmen av löften som vi inte har råd med,  krävs det ytterligare stora mängder extra pengar som måste pressas fram från skattebetalarna, obligationsmarknaden eller andra program.

Men Obama vill höja de sociala förmånerna, vilket visar att efter sju år "i tjänst” har han misslyckats fullständigt med att förstå de mest elementära fakta om landets ekonomi.


5 Kommentarer:

Anonym sa...

som här i sveRabia alltså!!

Anonym sa...

Vem är mest skadlig för mänskligheten Bernie Madoff eller Obama?

Anonym sa...

Politiker har som vanligt ingen koll på ekonomiska realiteter vare sig i USA eller Sverige. Obama är dock överlägset sämst i klassen och USA driver obönhörligt mot ekonomisk kollaps och kaos! Kanske detta var Obamas uppdrag? för även om han inte är den skarpaste kniven i lådan borde han ju ha rådgivare som upplyste om verkligheten. Trots detta har han fortsatt på sin galna väg som kommer att sätta världen i brand. Men eftersom han är smygislamist så ingår det nog i hans agenda.

Benny

Anonym sa...

Benny,
du har helt rätt. Obama fullföljer bara sina uppdragsgivares intentioner. Han är bara en marionett för ännu icke helt identifierade krafter "behind the scenes". Ekonomisk kollaps för USA är vad dessa krafter strävar efter. Denna kollaps kommer att bereda vägen för The New World Order. Och gissa vilka som kommer att vilja sitta i ledningen för denna?
Men det kommer inte att gå så. De kommer att kläs av inpå bara benen. Fram i ljuset med dem bara. Det är hemlighetsmakeriet som utgör deras styrka - de hålls inte ansvariga för någonting. Det får marionetterna ta på sig. Detta ingår i den långsiktiga planeringen. När strålkastarna riktas emot dem så upphör hemlighetsmakeriet och då spricker deras intriger som såpbubblor. Vi får hoppas att Donald Trump kan bidra med en del.
/SB

Berit sa...

Man vill ha så många som möjligt beroende av bidrag eftersom det betyder röster för Dems.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.