05 juni 2016

Slut på andras pengar

EBT är de plastkort som ersatt de tidigare matkupongerna.

En stor och växande skara har gjorts beroende av statliga allmosor och är också övertygade om att det är deras medfödda rätt att spendera andras pengar. Men som Margaret Thatcher så klokt observerade, tar det så småningom alltid slut på dem. Vad kommer att hända när vår regering inte längre kan hålla miljontals EBT kort uppladdade?

Enligt beskrivningen, visar denna video vad som hände i en närbutik när kvinnans EBT kort avvisades: Bureau of Labor Statistics meddelade att bara 38.000 nya jobb skapades i maj. Det var mycket färre  än de 158.000 jobb som förutspåddes, och det är också långt färre än vad som behövs bara för att hålla jämna steg med befolkningstillväxten. Dessutom har antalet arbetstillfällen som skapats i april och mars justerats ned med 37.000 och  22.000. Detta var den värsta rapporten på sex år och Wall Street kallar det en ren katastrof.

Det “lustiga” är att Obama-administrationen säger att arbetslösheten faktiskt minskade förra månaden. Nästan varje månad sedan Obama ockuperat White House har ett stort antal amerikaner, som har varit arbetslösa under en mycket lång tid,  flyttas från kategorin "arbetslöshet" till kategorin "inte längre på arbetsmarknaden”. Detta har resulterat i stadigt sjunkande siffror för ”arbetslöshet", även om den andel av befolkningen som faktiskt arbetar inte har förändrats efter den senaste lågkonjunkturen.

När välfärdsstaten slutligen kollapsar under sin egen tyngd, kommer Amerika att att bli som en verklig zombiefilm.

3 Kommentarer:

Berit sa...


Xero Hedge visar diagram

http://www.zerohedge.com/news/2016-06-03/these-are-9-zero-hedge-charts-showing-obamas-recovery-angered-washington-post

Kattsand sa...

Kommer vi få se samma sak här när de som inte beviljats uppehållstillstånd upptäcker att ingen längre sätter in pengar på deras kort efter den nya lagen som trädde i kraft denna månaden?

Knute sa...

När staten inte längre kan betala bidrag till invandrarna, vad händer då? Du stoppas vid rött ljus och ser en pistol peka genom bilrutan, ge hit plånboken. Det kommer att bli otryggt. Det är bara början. Det kommer för plötsligt, vi hinner inte vänja oss. Det är nog bäst att spänna musklerna.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.