20 juli 2016

Erdogans Kupp

Det blir mer och mer uppenbart att om det verkligen var en “militärkupp” i Turkiet, var det den sämst organiserade kupp jag någonsin sett. Fox News påpekade att inte en enda regeringsmedlem på hög nivå har dödats eller fängslats ...


Det är mycket troligare att tumultet var organiserat av Erdogan för att få en ursäkt att göra sig av med obekväma medborgare, dvs. opponenter.
1.845 "journalister, författare och kritiker" har gripits för  att de ”förolämpade" president Erdogan under de senaste två åren, och kritiserade honom för att han för ett par år sedan lät uppföra ett monstruöst presidentpalatset med 1100 rum.  Byggnaden är 30 gånger större än White House.

 För varje dag som går kommer det fram mer bevis som tyder på att "kuppen” var iscensatt för att göra det möjligt för Erdogan och hans allierade att eliminera sina fiender och konsolidera sitt järngrepp över nationen. Det sägs att antalet offer för "Erdogans utrensning" rör sig om 50.000, men det slutliga antalet kommer vi kanske inte ens att få veta.

Det rapporteras att soldater som deltog i kuppen hävdade "att de trodde att de deltog i militära övningar", och de som organiserade "kuppen” tillät  Erdogans plan att flyga över hela landet utan incidenter. Här är mer från Fox News .

Det fanns oppositions-soldater som ockuperade den internationella flygplatsen Ataturk under en kort tid, men de lämnade flygplatsen precis i tid för Erdogans plan att landa.

I ett svep, eliminerade Erdogan så mycket institutionellt motstånd som han kunde.  Och han inte bara tog ifrån dem deras jobb - han  arresterade också  många och CNN rapporterar att han faktiskt yrkar på dödsstraff för alla som har någon koppling till "förräderi" ...

Erdogan har varit en radikal islamist under hela sin politiska karriär, och hans mål har alltid varit att förvandla Turkiet från ett mycket sekulariserat samhälle till ett mycket islamiskt.
Tyvärr  har han nu makt att göra just det.

Ett land som redan är medlem av Nato och som var på väg att bli medlem i Europeiska Unionen håller snabbt på att bli en obeveklig radikal islamisk diktatur.

9 Kommentarer:

Knute sa...

Turkisk militär rycker in i Azerbajdzjan. Antagligen för att krossa den armeniska kristna enklaven Nagorno-Karabach.

http://mreast.dk/tyrkisk-militaer-rykker-ind-i-aserbajdsjan/

Hillary Clinton vill göra som Erdogan, krossa yttrandefriheten.

https://www.document.no/2016/07/20/republikanerne-fatt-sak-ytringsfrihet/

Anonym sa...

Norran har ett inlägg om Erdogan och Turkiet. Landet har "gjort stora ekonomiska framsteg" under honom, och "folket har fått det bättre".
- Men samtidigt vill Erdogan att (framöver) sharia-lagar ska styra landet. Skribenten har i Alanya - turist-orten på sydkusten - provocerats av "IS-anhängare klädda i skynken och med långt skägg". Kul, för de (hittills) många besökarna!
- "Jag kommer förmodligen aldrig mer att resa till Turkiet."
http://norran.se/asikter/insandare/redan-daligt-i-turkiet-blir-nu-varre-626854
/ SD
PS. Men nu kan väl inte ens Bildt och Merkel få in Turkiet i EU?

Anonym sa...

Vi slipper nog Turkiet i EU nu. Läs vad Lars Bern skriver på sin blogg.
https://anthropocene.live/2016/07/21/erdogan-gor-eu-en-stor-tjanst-vi-slipper-turkiet-i-unionen/

Anonym sa...

Glömde skriva mitt namn - Mats - under ovanstående rader

Knute sa...

Münchenmassakern är en komplett mörkläggning. Ali Sonbolys Facebook inklusive hans familjebakgrund visar att han inte är iranier men en syrisk islamist som hyllar Erdogans Turkiet.

http://shoebat.com/2016/07/23/the-munich-massacre-is-a-complete-coverup-the-munich-shooters-facebook-including-his-family-background-shows-he-is-not-iranian-but-a-syrian-islamist-pro-turkey/

Anonym sa...

Knutes länk är viktig! Våra media vill få fram att Ali Sonboly var en ensam, mobbad tonåring som - lite psyksjuk som han var - hämtade inspiration från Breivik och Utøya-attacken.
- Men han var alltså känd för Interpol. Han var en rätt stor tuffing, visar fotot från McDonalds. De första rapporterna talade också om kanske två andra terrorister. Och de kan ha dödats.
- Det här är intressant! Walid Shoebat är palestinier, född i 'Väst-banken'. Han kan arabiska! Det gör inte murvlarna här hos oss. [Det finns annat intressant om München-attacken nu, på Shoebat.com]
/ SD

Knute sa...

CNN: Terroristen i München ropade "Allahu Akbar"

https://youtu.be/oMJjibTBGl4

Anonym sa...

Malaysia Airline's MH370 försvann över Indiska Oceanen 8 mars 2014. Det har aldrig återfunnits.
- Mindre än en månad innan, "flög" piloten Zaharie Ahmad Shah, 53, samma rutt på sin flygsimulator (Microsoft Flight Simulator X) hemma. -- AB i går 23/7:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23219233.ab

Piloten Muhammed Shakeer, som (anser man) medvetet störtade Egypt Air Flight 804 i Medelhavet, 19 maj 2016, var också en from muslim. Han gjorde en god gärning - ty "he who is drowned is a martyr.” [Sahih Muslim]. http://sunnah.org/wp/2011/01/09/classifications-of-martyrs/

Shoebat.com skrev om båda flighterna den 22 maj i år. Och om hur "mord" kan vara förnuftigt, ur muslimsk synpunkt. Även om (som här) de flesta passagerarna är just - muslimer. De blir ju "martyrer"...
http://shoebat.com/2016/05/22/everything-you-need-to-know-about-the-muslim-kamikaze-egyptairs-flight-804-pilot-and-why-he-drowned-the-plane-in-the-sea/

Shoebat's artikel är lång. Men den som är intresserad av ting som dessa - hur en muslim blir "martyr" - bör väl se på den.
/ SD

Anonym sa...

I Turkiet har 62 skolelever (14-17 år) vid en militär skola arresterats. De är nu i fängelse, och får inte tala med sina föräldrar.
- En far sa' utanför skolan - den äldsta i sitt slag i Istanbul - att "min son älskade Atatürk [president 1923-1938] och sökte hit därför. Vi har inget med [upprorsmakaren] Gülen att göra."
https://www.thesun.co.uk/news/1493143/turkey-arrests-62-school-kids-for-treason-following-last-weeks-failed-coup/
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.