29 juli 2016

Jag trodde att vi redan betalar….


Vita personer som känner sig skyldiga har nu möjlighet att mildra sin skuld. En webbplats startad i socialist-paradiset Seattle erbjuder ett antal olika sätt för vita människor att sona för slaveri - en institution som upphörde för över 150 år sedan (men det nämner man inte).
 Enligt sajten har vita möjlighet att erbjuda sig att betala hyra, köpa mat eller låta sig användas som “syndabock” och bli utskälld.

Ingenstans nämner man att den första officiella slavägaren i koloniala Amerika var en svart man, inte vit; att den arabiska slavhandeln var mycket mer omfattande och pågick mycket längre än den transatlantiska slavhandeln ; att grundaren av den södra delstaten Georgia förbjöd både slaveri och afrikaner i staten; att ett stort antal "fria svarta" ägde svarta slavar; och mindre än 5 procent av pre-Civil War amerikanska familjer hade slavar.

Fakta från år 1860: Endast en minoritet av vita ägde slavar. Enligt US Census-rapporten för det sista året före inbördeskriget, fanns det nästan 27 miljoner vita i landet. Bara åtta miljoner av dem bodde i stater där det var tillåtet att äga slavar.

Infowar skriver:

People of Color (POC)3:  "Jag behöver mat."
Vit Person 3:  "Jag ska skaffa det åt dig. Skicka mig ett meddelande och jag kommer att skicka en Amazon Fresh eller Safeway leverans. Välj bara ut vad du vill ha. Jag har en $ 200 gräns."

POC 4: "Jag är för upprörd för att laga middag. Jag bor i Seattle."
Vit Person 4: "Kom hem till mig på middag, ta med en vän om du vill. Skicka mig ett meddelande och jag kommer att skicka dig adressen, eller kan jag beställa leverans hem till dig? Vilken typ av mat gillar du?"

POC 6: "Jag vill skrika och svära åt någon."
Vit Person 6: "Jag ställer upp frivilligt. Hur kan vi arrangera detta?"

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.