28 juli 2016

Lita inte på banker


Hela bankväsendet är en bisarr bransch när man tänker på det. Vanliga människor som du och jag lånar regelbundet våra surt förvärvade slantar till banker. De tar våra pengar och göra en massa vansinniga saker med dem, som att låna ut dem till arbetslösa, hemlösa, eller köpa skuldsedlar med negativ avkastning från konkursmässiga regeringar.  Vi vanliga människor skulle aldrig göra något så dumt med egna medel.
Och när deras investeringar går åt skogen kommer de till oss med hatten i hand för en räddningsaktion.
Det visar sig att de har minne som en höna, för nu gör de samma saker som för 10 år sedan, förutom att nu har det drivits till en ännu högre nivå och Deutsche Bank är den värsta.

Den största och viktigaste banken i det största och viktigaste landet i Europa fortsätter att falla samman mitt framför våra ögon och på många sätt liknar det vad som hände med Lehman Brothers, 2008.
Jämfört med denna tid förra året, har deras vinst minskat med 98 procent.
När Deutsche Bank slutligen går under för gott, kommer det att vara "skottet som ekar genom hela den finansiella världen", och det kommer att bli en katastrof många gånger större än Lehman Brothers kollaps 2008.

Ta en titt på Italien. I grund och botten håller hela banksystemet på att rasa. Den finanskris som håller sitt järngrepp över Europa, Asien, Sydamerika och de flesta andra länder sedan andra halvan av förra året, accelererar.

Visserligen har aktiemarknaden i USA slagit alla möjliga rekord på sistone men det ändrar inte vad som händer i resten av världen. Det amerikanska systemet kommer också att rasa, men Feds proppar upp bankerna med pengar för att hålla det igång så att det inte kollapsar innan Hillary blir vald till president.  Om Trump vinner låter man det oundvikliga hända omedelbart.

USA kommer också att uppleva verklig smärta i en inte alltför avlägsen framtid .
Även om det verkar lite lugnt i den finansiella världen denna sommar, är sanningen att det pågår en hel del under ytan.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.