18 juli 2016

Om ditt enda verktyg är en hammare….


 …ser alla problem ut som spikar

Vem tjänar på attackerna som vi sett i Nice? Politikerna missar aldrig en minut när det gäller att utnyttja dessa händelser för att kräva fler restriktioner vad gäller våra friheter.
Förbjud vapen, övervaka våra telefonsamtal, begränsa vad vi kan göra, censurera Internet. Men en sak som de aldrig gör är att granska vår utrikespolitik, eller centralbankssystemet som ruinerar oss, eller de skador som drogkriget orsakar. Politikerna på både Höger och Vänstersidan är hammare och allt de ser är spikar. Vi är spikarna!

25 Kommentarer:

Knute sa...

Vi har ännu inte en apparat, som kan scanna hjärnor för jihadi, och Nice-jihadisten blev radikaliserad på en weekend, vilket gör det hela ännu värre.

http://snaphanen.dk/2016/07/18/stop-muslimsk-indvandring-helt-nu/#more-186640

En afghansk 17-årig ensamkommande flykting överföll passagerare på ett lokaltåg utanför Würzburg i Tyskland med kniv och yxa i går kväll. Han skrek Allahu Akbar, vilket bekräftas av inrikesministern i Bayern Joachim Herrmann, som menar att det var en trolig islamistattack. Ynglingen flydde efter attacken och tre passagerare var då allvarligt skadade. En mindre allvarligt och resten av passagerarna chockade. Polisen sköt den flyende 17-åringen och han dödades. Han hade bott på ett asylboende, men den senaste tiden hos en fosterfamilj i Ochsenfurt någon mil från Würzburg.

http://annhelenarudberg2.blogspot.se/2016/07/afghansk-tonaring-till-attack.html

Anonym sa...

Det är det socialistiska kollektivets bättre rätt som går före den enskildes rätt till liv och egendom och som orsakar våldsamheterna. Avskaffa det socialistiska kollektivets våldsmonopol. Det kostar inget att kränka den enskildes rätt till liv och egendom. Varför?

Anonym sa...

En rimlig slutsats av brysselkvalitet blir väl nu att förbjuda lastbilar samt yxor.

EP

Berit sa...

Tegelstenar? Flaskor?

Anonym sa...

Pat Smith talade om sin son vid republikanska kongressen i Cleveland. Sin son i Benghazi. "Mamma, jag kommer att dö", sade han i telefonen. Dagen före 9/11 2012. "All security has been pulled from the embassy."
- Och ja: Sean Smith dog. Och ambassadören! Och två CIA-män.
- "Jag anklagar Hillary Clinton", sade Pat Smith nu. Utrikesministern.
- Men när hon fick möta Hillary, vid sin sons kista, sade Hillary att en video var skulden till det hela. En anti-muslimsk film. Ja, inte hela filmen. En reklam på några minuter som synts på TV...
- Hillary och Obama bad förstås om ursäkt för den här hemska videon, i en reklam-snutt på pakistansk TV:
https://youtu.be/XtNu6E7c4vA

Mer om Pat Smith:
http://www.nationalreview.com/corner/438042/sudden-short-lived-objection-political-speeches-grieving-mothers
/ SD

Anonym sa...

Donald Trump Jr (f 1977) talade vid 'konventionen' i Cleveland. Finns på Youtube, från Fox News (tid 16:23):
https://youtu.be/ZKQtucbRg1Y

I valet mellan Hillary och Trump skulle jag entydigt välja Trump. Han är förvisso inte oproblematisk - men alternativet är värre, mycket värre. (Benghazi, t.ex....!)
Och sonens tal gör det mycket lättare att välja så.
/ SD

Anonym sa...

Melania Trump (f 1970 i Slovenien; g 2005 med Donald) talade vid GOP-konventet i Cleveland. CNN:s video (14:29):
https://www.youtube.com/watch?v=3deLkAgLuD0

"Hon misslyckades", säger en bloggare. Eh? Några bitar av hennes tal säger samma sak som fanns i Michelle Obama's tal år 2008. Hon har väl haft en opålitlig talskrivare. Men det som sades är riktigt: "That you work hard... That your word is your bond... That you treat people with respect..."
http://www.expressen.se/nyheter/melania-trumps-tal-likt-michelle-obamas-tal/
/ SD

Berit sa...

Ja, och hur mycket kan bivande presidentfruar stuva om bland schablonerna.

Anonym sa...

Powerline tar upp Melania Trump's tal vid konventet. Skrivaren, John Hinderaker, är advokat. Jag tycker nog han har rätt när han bedömer talet positivt.
http://www.powerlineblog.com/archives/2016/07/plagiarism-please.php

Melania Trump: "Jag var stolt över att få bli amerikansk medborgare - det största privilegiet på vår jord."
Michelle Obama: "För första gången i mitt liv, var jag stolt över mitt land." Varför? Jo, Barack hade ju blivit presidentkandidat för Demokraterna.
/ SD

Anonym sa...

En brasiliansk grupp, Ansar al-Khilafah Brasil, har nu uttalat sin lojalitet mot ISIS, och "kalifen" Abu Bakr al-Baghdadi.
- Försvarsministern, Raul Jungmann, säger att de här är inget att vara orolig för. "Det finns inte något verkligt hot identifierat"...
- Men efter Nice-massakern har man "reviderat" sin säkerhets-strategi inför Rio-2016. Franska antiterrorism-poliser har börjat öva upp sina kolleger i Brasilien. (O Globo, 18/7.)
- ID-kontrollerna inför OS blir hårda. Besökare måste identifiera sig. Och sedan kontrolleras allt de har med sig, innan de släpps in på idrottsplatsen (etc). (OS varar 5/8 till 21/8.)
http://www.breitbart.com/national-security/2016/07/19/al-khilafah-latin-islamic-state-brasil/
http://www.inquisitr.com/3327877/rio-olympics-2016-threatened-ansar-al-khilafah-brazil-allegiance-isis-brazilian-islamist-group-starts-following-abu-bakr-al-baghdadi/
/ SD

Anonym sa...

Får man nämna ruskigheterna nu i Turkiet? Efter "kuppen", som misslyckades.
- Akademiker får inte resa utomlands. (De har ju ofta engagerat sig på den frihetliga sidan.)
- 60.000, kanske fler, stats-anställda har "friställts". 10.000 har arresterats. Alla har också fått sin rätt till semester indragen; man vill inte att de lämnar landet.
- Det sägs att Erdogan befallt att tortyr ska återinföras. Han har öppet krävt att dödsstraffet ska komma tillbaka. (Fast då kommer Turkiet inte in i EU.) "Steget till stalinistiska 'show trials' är inte långt."
- Grunden är att Erdogan vill återinföra (det muslimska) kalifatet. Rätt uppfattat?
http://www.nationalreview.com/corner/438111/turkish-coup-president-erdogan-cracks-down
/ SD

Anonym sa...

NY Times berättar (20/7) att Donald Trump Jr (sonen) erbjöd John Kasich (Ohio) att bli den "mäktigaste vice-presidenten i historien". Med ansvar för "inrikes- och utrikes-politiken". Jaha. Och vad skulle Trump själv ansvara för? "Making America great again", var svaret.
- Trump ser sig mera som styrelse-ordförande än som VD. Han behöver en erfaren person som tar hand om det han själv inte är road av.
- Nu blev det Mike Pence (Indiana) som fick bli vice president-kandidat. Kan man anta att det gäller samma förutsättningar då? Det hela verkar inte orealistiskt för mig.
http://www.nytimes.com/2016/07/20/magazine/how-donald-trump-picked-his-running-mate.html?_r=0
http://www.nationalreview.com/corner/438123/would-mike-pence-be-americas-chief-operating-officer
/ SD

Anonym sa...

En pojke, under 12, avrättades av (USA-stödda) syriska 'rebeller'. Man skar av huvudet på honom med en kniv. Youtube-bilderna har i regel censurerats. Men titta t.ex. på Sputnik News:
http://sputniknews.com/middleeast/20160720/1043349915/rebels-boy-beheading-outrage.html
Eller Al-Masdar News:
https://www.almasdarnews.com/article/aleppo-rebels-behead-a-child/
Där finns en (lite censurerad) video på 1:06. Man håller upp huvudet i luften, på slutet.
/ SD

Anonym sa...

"(En film) från 1978, med den ringlande oxpiskan upptryckt i anus och den fräna blicken in i kameran. (En annan film) från 1980 där en elegant penis hänger ut ur en kostymgylf som en tung frukt. I några år var (regissören) exakt där han skulle vara."
- Men nu, år 2016, herr filmmakare?
- Nu blir det bara "något unikt banalt. ... Kanske är det en omedveten önskan att ta ner konstnären till sin egen nivå. Inför döden är vi alla lika."
- DN Kultur igår 21/7. "Konsten att döda en konstnär."
/ SD
PS. Jag har ju nämnt att jag aldrig köper DN numera, eller hur? Stadsbiblioteket brukar ha bladet.

Anonym sa...

"Donald Trump avslutade sitt fientliga övertagande av GOP med ett osammanhängande tal, som blev historiskt av alla felaktiga skäl." Vänsterbladet Hollowood Reporter tar i, 21/7.
- "Trump "humbly" accepted the nomination, which is the first time "Trump" and "humbly" have ever been used in the same sentence." O.s.v.
- Jag: Det finns mer än 10 miljoner illegala invandrare i USA. [Och Sverige...?] Inget av de styrande partierna där har reagerat... Reagerat negativt, alltså... [Och hos oss?] -- O.s.v.
http://www.hollywoodreporter.com/news/critics-notebook-donald-trumps-speech-913531
/ SD

Anonym sa...

Skulle ni vilja se Trump's tal i går (21/7) finns det här (Fox News):
https://www.youtube.com/watch?v=o6tYJBxiRsg
- Men tiden är 1:16:23 ...
/ SD

Anonym sa...

Otäckt! En 16-årig muslim blev hårt attackerad när han tog en paus i sina böner, slog CAIR (Council on American-Islamic Relations) fast.
- Och en 17-åring råkade också illa ut där. 16-åringen togs till sjukhus; 17-åringen vägrade. Det här skedde utanför Sunset Park Mosque.
http://nypost.com/2016/07/04/two-muslim-teens-allegedly-beaten-outside-brooklyn-mosque/

Problemet var att tonåringarna hade gett sig på en kvinna - tagit henne på brösten och kroppen - men hennes boyfriend hade hört henne ropa på hjälp, uppe i sin lägenhet, och rusat ner och ingripit.
https://nypost.com/2016/07/20/teens-beaten-outside-mosque-may-have-sexually-assaulted-mans-girlfriend/
(Den här andra länken brukar ni inte hitta i våra media...)
/ SD

Anonym sa...

A propos "Inte hitta i våra media" - får jag tipsa om det Avpixlat skriver om busschauffören på Öland som "attackerade" en asylsökande? Dvs han tänkte ta en bild av asylanten med sin mobil. (Nu är chauffören sjukskriven för en fraktur på högerarmen.)
http://avpixlat.info/2016/07/22/media-drevade-mot-busschauffor-som-nu-ger-sin-version/
http://www.ostrasmaland.se/kalmar/chaufforen-om-vad-som-hande/
/ SD

Anonym sa...

Mark Knoller om Obama: "Pres says Musllm-Americans [!] are as patriotic, integrated and American as any other members of the American family." (I går 21/7)
(Knoller är CBS News White House Correspondent)
https://twitter.com/markknoller/status/756236895047352320
/ SD

Anonym sa...

National Review (Jim Geraghty) skriver om Trump's tal, och om folks åsikter.
- 17% av amerikanerna tycker att läget i USA är bra nu. I juni: 29%. (Gallup).
- "Vilket problem är viktigast?" frågade Gallup 13-17 juli. Svaren: Rasfrågan (18%). Missnöjd med regeringen (16%). Ekonomin (12%). O.s.v.
- Demokraterna bör nämnas: 51% tyckte läget var gott i maj; 29% gör det nu i juli.

Trump tar upp USA:s problem, säger Geraghty: Laglöshet, terrorism-hot, illegal invandring, rädslan att jobben hamnar utomlands.
- Betyder det att väljarna säger "Ja, han ser det som det är"? Och röstar på honom. Eller får media dem att tänka annorlunda?
http://www.nationalreview.com/corner/438216/sure-trumps-speech-was-dark-americas-dark-place-right-now
http://www.gallup.com/poll/193832/americans-satisfaction-drops-sharply.aspx
/ SD

Anonym sa...

I ett skottdrama i München - Olympia Einkaufszentrum - har flera dödats. Minst 6 döda, och flera skadade. Två eller tre gärningsmän. -- Hela tunnelbanan har stängts av, liksom all kommunal trafik med bussar, spårvägar och tåg.
- Daily Mirror (UK) har löpande rapportering:
http://www.mirror.co.uk/news/world-news/munich-shooting-live-updates-gunmen-8474748
- Löpande på tyska:
http://www.tz.de/muenchen/stadt/oez-muenchen-schuesse-beim-olympiaeinkaufszentrum-tote-terror-anschlag-zr-6601682.html
/ SD

Anonym sa...

En journalist på The Daily Star, Beirut, säger att ISIS-anslutna kanaler lovordar München-attackerna. De säger att det är ett bra svar på västliga flygattackerna mot ISIS.
https://twitter.com/NazihOsseiran/status/756543117717807107/photo/1

Annars vet man väl i nuläget inget säkert. Detta är femårs-dagen för Utøya-attacken i Norge, då 77 personer dödades av Breivik.
/ SD

Anonym sa...

"Vi är alla chockade", säger en journalist som bor i Schwabing (München) till The Local. (Kl 21:10) "Om det här visar sig vara människor med en muslimsk bakgrund, då är det slut på vår välkommen-kultur."
- "Efter det som hände i Würzburg, där en till synes väl-integrerad muslim gick till attack med yxa, är tyskarna svårt uppskrämda."
http://www.thelocal.de/20160722/shots-fores-at-munich-shopping-centre
/ SD

Anonym sa...

"18-årig tysk-iranier var amok-löparen i München. Minst 10 dödades, minst 21 skadades." Tre i livsfara.
- 18-åringen var München-bo, tidigare okänd för polisen. Poliser fann honom; det blev skottväxling; så dödade han sig själv, i närheten av köpcentret. Man tror han nu handlade ensam.
- Skjutandet började i en McDonalds-restaurang, och fortsatte i köpcentret (OEZ).
- Polisen hade varnat: Lämna gatorna. Stanna hemma. Hauptbahnhof evakuerades, alla tåg stoppades. "Nöd-sovplatser" ordnades för de resande. -- Süddeutsche Zeitung, München.
http://www.sueddeutsche.de/muenchen/schiesserei-im-oez-und-grosseinsatz-was-wir-ueber-die-lage-in-muenchen-wissen-1.3091583

BBC har en översikt på engelska: Munich shooting: Gunman acted alone, say police. Länkar till detaljerna finns.
http://www.bbc.com/news/world-europe-36873180
/ SD

Anonym sa...

DN.se summerar München-händelserna kl 05:33, men nämner naturligtvis inte att det var en tysk-iranier som var gärningsman... ("Dual national" säger BBC.)
http://www.dn.se/nyheter/varlden/nio-dodade-i-tysk-masskjutning/
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.