17 juli 2016

Rätten till självförsvar

I Helsingborgs Dagblad kan man läsa följande:

"I inget annat utvecklat land är dödsfall orsakade av skjutvapen så många. Statistik från myndigheten Centers for Disease Control and Prevention målar upp en blodisande bild:

Ett genomsnitt för de senaste fem åren visar att det varje dag dör 7 barn eller tonåringar av skottskador. 91 personer mördas med ett skjutvapen. 51 kvinnor skjuts varje månad ihjäl av sin partner. Svarta löper statistiskt 10 gånger högre risk att dö av skjutvapen än vita. Omkring 12 000 människor dödas varje år av handeldvapen.

Det dödliga våldet överskuggar med råge till och med risken för amerikaner att dö i krig. Sedan befrielsekampen från Storbritannien på 1770-talet har 1,4 miljoner amerikaner stupat i strid. Från 1968 – året då presidentkandidaten Robert F Kennedy sköts till döds – har 1,5 miljoner amerikaner dött till följd av mord eller självmord med handeldvapen."

Vad man väljer att utelämna är följande:

*Laglydiga medborgare använder vapen för att försvara sig mot brottslingar 2,5 miljoner gånger per år  - eller cirka 6850 gånger per dag.  Detta innebär att varje år används skjutvapen mer än 80 gånger oftare för att skydda liv än för att ta liv.

* Av de 2,5 miljoner gånger en medborgare använder sitt vapen i självförsvar behöver den överväldigande majoriteten bara visa sin pistol eller skjuta ett varningsskott för att skrämma bort sina angripare. Vid mindre än 8% av tillfällena kommer en medborgare att döda eller såra hans / hennes angripare.

* Så många som 200.000 kvinnor använder en pistol varje år för att försvara sig mot sexuella övergrepp


Kampen för rätten att äga ett vapen är ett sätt att hävda kontroll mot ett samhälle som många tycker inkräktar på deras värderingar och friheter.
 Debatten om vapenkontroll handlar inte om vapnet som sådant, utan pistolen är en symbol. En symbol för den djupa och passionerade konflikt som splittrar landet.  En kamp över olika åsikter om den typ av samhälle vi vill leva i och som intimt hänger ihop med en känsla av kontroll - vem som ska ha kontroll över oss - och hur säkra eller hotade vi känner oss inför att förlora denna kontroll.

USA:s antal mord beror inte på att husägare i förorter och på landsbygden kan köpa vapen på sportaffären eller vapenshower - som media skyller på efter varje skjutning - utan på gäng i stadsområden som kontrolleras av Democrats.(se Chicago!) 

De ligor som driver upp USA: s mordfrekvens ser inte alls ut som någon enstaka psykiskt sjuk vit förortskille, som slutar ta sin medicin och bestämmer sig för att skjuta i en skola.  Lanza, liksom de flesta massmördare, är en sensation upphaussad av media,  men är inte normen. Nationell mordstatistik visar att svarta är sannolika mördare mycket oftare än vita och det är också mycket mer sannolikt att de blir dödade.

När mord överväldigande begås av svarta och latinamerikaner, har vi ett vapenproblem , eller ett svart-spansktalande problem? När terrorism överväldigande begås av muslimer, är problemet islamofobi, eller muslimer? När gallerior plundras och städer bränds överväldigande av en svart mobb, är lösningen att förbjuda gallerior och städer, eller  att kontrollera folkmassor?

Eftersom vi har bestämt att vi ska lita på vapenlagar för att kontrollera beteende, vad bör göras för att reglera klubbor och hammare?  FBIs brottsstatistik visar att fler människor mördas av klubbor och hammare än med gevär. 

5 Kommentarer:

Berit sa...

I den här videon plockar Steven Crowder isär BlackLivesMatters felaktiga och hatiska propaganda och visar fakta:
https://www.youtube.com/watch?v=hEhUP4097JM

Med tanke på att en så stor andelen våldsbrott i landet begås av svarta, är det oundvikligt att det blir möten mellan polis och svarta, och att en del kommer att leda till döden. Kultur-Marxisterna kommer aldrig att ha brist på händelser som de kan snedvrida så att de stöder deras falska berättelse.

elina sa...

Finns det regler hur man skall förvara sina vapen? Tänker på att barn har lyckats skjuta varandra eller föräldrar.

Berit sa...

Vissa “Jurisdictions”,( städer, kommuner ) har lagar om att vapen ska förvaras inlåsta, men på många platser är det upp varje enskild förälders omdöme.
När jag växte upp hade vi vapen och ammunition i en garderob utan dörr. Det skulle aldrig ha fallit någon av oss in att “leka” med ett vapen. Vi lärde oss tidigt deras kapacitet. Jag hade min egen 22 kaliber när jag var 9 år och en Husqvarna hagelbössa när jag var 11.

Anonym sa...

De som inte vågar försvara sitt eget liv utan förlitar sig på andra får skylla sig själva. Socialisterna har tagit monopol på andras liv. Det är faktiskt farligare än muslimska sharialagar.

Knute sa...

Om det faktiskt var så illa att vita amerikanska polisen verkligen önskade livet ur svarta, vore det enklaste att bara sluta patrullera i deras kriminella områden ........... och .....VÄNTA.

http://soldatmamma.blogspot.se/2016/07/endast-blacl-lives-matter.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.