23 juli 2016

Vad man kommer att minnas honom för

Det kommer inte att vara det katastrofala försök att ge USA en socialiserad sjukvård, med alla de brister vi kan se i Sverige.   Det kommer inte ens att vara den uppenbara strid hans administration har fört mot traditionella kristna värderingar vad gäller  preventivmedel, abort, homosexuellas rättigheter, och andra aspekter av den pågående sexuella revolutionen. Vad vi kommer att minnas honom för är ras-segregering och motsättningar.

Det var inte svårt att förstå redan 2008, att ras uppenbarligen var viktigare än det någonsin varit tidigare när republiken, för första gången, valde sin president till stor del på grund av hans hudfärg.
Justitieminister Eric Holder Jr. gav oss ytterligare en ledtråd när han läxade upp amerikaner och kallade dem en "nation av fegisar" som "ännu inte har kommit till rätta med sitt ras-förflutna" och uppmanade till ett "nationellt samtal” om ras. Vad Obama och Holder menade med "samtal", var naturligtvis inte en dialog,  där olika synvinklar respekterades, utan en monolog där svarta uttrycker sina klagomål och alla andra lyssnar och skäms.

Detta gav upphov till "Black Lives Matter", som började som en banal kliché och som sedan växte till en radikal proteströrelse. Rörelsen är grundad på uppfattningen att USA i dag är en vitt herravälde där svarta liv nedvärderas och polisen är agenter för vit överhöghet och systematiskt brukar oproportionerligt våld mot svarta.  Detta är naturligtvis helt osakligt, även om varje självbelåten, självsäker, progressiv person på planeten verkar vara övertygad om att det är sant.

(Tidigare skriverier här om detta:
“Svarta människor dödar svarta 1240 procent oftare än vita dödar svarta. Dessutom dödar svarta människor vita människor mer än dubbelt så ofta som vita dödar svarta. Det passar dåligt in i Jackson / Sharpton / New Black Panthers påståenden”)


Rörelsen har emellertid aldrig handlat om att nedbringa dödsantalet för svarta i Amerika utan i stället röra upp bitterhet, ilska och hat mot vita människor och särskilt mot vita poliser.  Att medvetet göra det är en handling av ren illvilja, särskilt mot bakgrund av de dödliga konsekvenser som vi har sett under de senaste veckorna.Om de människor som marscherar under parollen "Black Lives Matter" verkligen tror på sin egen slogan, skulle de kräva förändring bland sina egna svarta bröder och inte vita poliser.
Obama har gett USA ett raskrig och det är vad han kommer att bli känd för.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Det var huvudet på spiken, tack för det!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.