11 juli 2016

Våldet tilltar


En serie oroande fall av polisbrutalitet mot unga svarta män har orsakat en storm av våldsamma protester över hela USA.

Man skulle kunna tro att massakern på poliser i Dallas skulle ha fått folk att reflektera över vad som egentligen orsakar denna cykel av våld, men i stället har protesterna bara blivit ännu mer intensiva och omfattande. Under helgen attackerade demonstranter polisen med stenar, tegelstenar , flaskor, fyrverkeripjäser, betongklumpar, molotovcocktails och armeringsjärn från en byggarbetsplats. Polisen svarade med pepparspray, rökbomber och tårgas.

Mer än 200 demonstranter greps under helgen  och myndigheterna oroar sig över vad som kommer att hända härnäst.
Flera polismän i St. Paul, Baton Rouge, Phoenix, San Antonio har skadats allvarligt.

Traditionella media vill få oss att tro att skytten i Dallas var en knäppgök som agerade på egen hand och att hans beteende inte var en del av en större trend. Men de ignorerar helt en annan mass-skjutning  som inträffade bara timmar innan skottlossningen i Dallas ...

Bara några timmar innan en svart arméveteran sköt 12 poliser under en Black Lives Matter protest i Dallas, ägnade sig en annan före detta soldat åt att urskillningslöst skjuta på förbipasserande bilar och poliser på en motorväg i Tennessee .
Och precis som mördaren i Dallas sade skytten Lakeem Keon Scott att hans agerande var ett svar på polisvåld mot afroamerikaner.
En kvinna dog och tre andra personer, däribland en polis, skadades.

Utredningen visar att händelsen i Dallas kunde har blivit mycket värre. Enligt myndigheterna hittade man bombtillverknings-material i Micah Johnson hem och "planer på en större attack" ...

Vid tillfällen som detta, behöver landet en ledare som kan träda fram och lugna människor. Tyvärr är de stora ledarna från det förflutna sedan länge borta, och de har ersatts av politiker som försöker räkna ut hur de på bästa  sätt kan använda denna oro för sin egen politiska vinning.

3 Kommentarer:

Martin sa...

Lugna? Tja, jag antar att man anstränger sig för att lugna kossor för att få dem att kliva på det löpande bandet också.

Berit sa...

Martin, man löser inte problem genom att skjuta poliser

Anonym sa...

"De har ersatts av politiker som försöker räkna ut hur de på bästa sätt kan använda denna oro för sin egen politiska vinning".
Och ännu värre, samma skurkpack vill inte acceptera den Amerikanska Konstitutionen. Obama lär ha varit föreläsare i juridik på Harvard, vilket eländigt ynkligt skämt.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.