24 augusti 2016

Avväpna polisen!


En av våra läsare frågade varför det verkar som det bara finns två politiska partier i USA och jag försökte ge en kortfattad förklaring:

USA är inte riktigt vad vi menar med en demokrati, det är en representativ republik, vilket gör det svårt för andra än Dems och Reps att göra sig hörda, men det finns andra partier, Libertarian Party, Green Party, Independent Party och en hel massa fler små partier.
Presidenten utses av “Elektoral College” och varje stat har ett visst antal “electors’ som vanligtvis lovar att rösta på en viss kandidat. Antalet Electors är samma antal som de medlemmar till Congress som den staten har.
Det första stora problemet för en tredje-parti-kandidat är att placera sig på röstsedlarna i alla 50 staterna. USAs system, “Vinnaren tar hem hela potten” (oavsett procenttalet) är det andra problemet som gör det svårt för fler än två kandidater.
Systemet avskräcker från att rösta på något annat parti än de två stora, eftersom det betraktas som en bortslösad röst.

Mord på poliser står högt på Black Lives Matter-listan och har blivit nästan rutin och Green Party reagerar precis som man kan vänta sig.

Jill Stein, deras  kandidat till presidentposten, säger att hon vill "utforska en idé för framtiden" och avväpna alla poliser för att "ta itu med detta gissel av rasistiskt våld."

Galen och illvillig är ingen bra kombination!

1 Kommentarer:

PerH sa...

Ett flisigt förslag.
Dialogpoliser efter svensk modell vore då inte fel, kunde kombineras med kaffe och donuts, kanske Bbq som förstärkning också.
Södertörn kan säkert skräddarsy kurser att sälja in.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.