20 augusti 2016

Bush/Katrina vs. Obama

Donald Trump och Mike Pence gjorde något som Obama borde ha gjort.
De besökte i fredags en baptistkyrka i den mest förstörda delen av East Baton Rouge Parish i Louisiana, där de träffade en grupp frivilliga som förser de katastrofdrabbade med mat och hjälper dem att reparera sina hem.

“Vi visste att du skulle komma, Mr. Trump. Vi visste att du skulle ställa upp för oss”, ropar en kvinna i videon.Förra gången det var översvämningar av denna omfattning  i Louisiana, var när orkanen Katrina förstörde allt i sin väg och då blev president Bush fullständigt nergjord av media.  W. flög över det drabbade området för att inte vara i vägen för räddningsoperationer, men det slog tillbaka eftersom media använde händelsen för att framställa honom som ointresserad.

Den här gången är det annorlunda. Obama kommer inte att flyga över Baton Rouge, därför att han är alltför upptagen med att spela golf.

 Trots att Röda Korset beskriver situationen som mycket allvarlig har Obama inte visat något intresse att kartlägga katastrofen i Louisiana, men han har låtit statliga och lokala tjänstemän veta att han håller ett öga på dem för att se till att de inte ägnar sig åt rasdiskriminering.
Obama-administrationen, ledd av justitiedepartementet utfärdade 16 sidor med riktlinjer som varnade  federala hjälparbetare att inte ägna sig åt "olaglig diskriminering på grund av ras, hudfärg eller nationellt ursprung (inklusive begränsade kunskaper i engelska). "

Självfallet är  många  Louisiana-invånare förolämpade och har tagit anstöt.  Lokalbefolkningen kämpar för att rädda hus och förse sina grannar med mat och “överallt kan man se svarta människor och vita människor hjälpa varandra genom denna kris,"

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.