30 augusti 2016

De gör det därför att det lönar sig


John Derbyshire kommenterar om BlackLivesMatter:

“Femtio år - två hela generationer - och fortfarande gör de uppror. Femtio år av irritationer och tjafs, tjat och anklagelser, av positiv särbehandling och specialkontrakt;  femtio år av arbetsprogram, livsmedelsprogram, miljarder dollar för översyn av skolsystemet.  Femtio år av konstruerade förebilder, svarta läkare och detektiver i filmer och TV, svarta idrottare som kulturhjältar, svarta skådespelare som spelar Gud.  Femtio år av Martin Luther King-dagar, svart historia månader och Kwanzaas. Femtio år av svarta borgmästare, svarta polischefer, svarta åklagare, en svart president. Och fortfarande gör de uppror.”

De gör det därför att upplopp fungerar. De tjänar storkovan.  Ingen trodde att alla dessa program och gåvor var "rätt sak att göra," och ingen tror det nu heller.   Inte de och inte vi.  De var och är ingenting annat än mutor för fred - priset för fred.  Derbyshire påpekar att det inte har fungerat och det kommer inte att fungera. Vi ser nu den negativa avkastningen på ett halvt sekel av dyra underkastelse, men om vi på minsta vis antyder att detta är resultatet av självförvållade problem blir det omedelbart upplopp.

Upplopp, mordbrand, misshandel, plundring - är inte demonstrationer.  De är inte ett legitimt sätt att “marknadsföra idéer", även när de är federalt finansierade och sanktionerade av kommunerna.
När BlackLivesMatter är dumma nog att ta våldet utanför sin egen “hood” inbjuder de till en återgång till hur invasionsproblem som dessa hanterades i forna tider -  till allmänna applåder från medborgarna. Martin King rådde brushuvudena bland sina anhängare att tänka på den verkliga innebörden av ordet "minoritet".

Ökningen av rasfientlighet bland svarta mot vita har framkallat en likadan reaktion bland vita mot svarta. Eftersom amerikanska vita är sex till sju gånger så många som svarta amerikaner, är detta inte en hävstång som gynnar svarta strävanden, oavsett deras natur.

Det är inte sannolikt att saker och ting kommer att förbli som de är och det verkar inte som det kommer att bli bättre.

3 Kommentarer:

Argus sa...

Man kan undra om de amerikaner som importerade och köpte slavar för snöd vinnings skull skulle ha gjort det om de vetat vad de skulle komma att ställa till med? Man kan också undra hur kristna människor kunde förmå sig till detta? Vi ser, tyvärr, också idag hur vissa av ekonomisk vinning är betedda att utrota hela folkslag. Skillnaden är den att det är inte folken som flyttas som riskerar utrotning utan folken på de platser som är korkade nog att tolerera massinvandring. Många är dessutom för korkade att inse faran.

Anonym sa...

John Derbyshire (f 1945 i UK) följde jag i National Review, tills han 2012 skrev ett opassande stycke i TakiMag om "Racial Politics". Se'n avskedades han från NRO. För negativ mot "de svarta".
http://takimag.com/article/the_talk_nonblack_version_john_derbyshire/print#ixzz4IpxRdZFX

Får jag hävda att "kulturen" är viktigare än "rasen". Vi har många afrikaner i vår (katolska) församling, och särskilt ungdomarna är inte alls underlägsna. Man får det gensvar man (som svensk) kunnat vänta, från dem.
- Problemet med "de svarta" i USA är väl att de varit slavar. Nu har de ett underklassigt beteende, en slav-kultur, bara alltför många. Men "beteende" ligger inte i generna; det är inlärt.
- Se t.ex. på Condoleezza Rice (f 1954), utrikesminister 2005-2009, nu professor: hon är förvisso inte "underlägsen"!
- Men BlackLivesMatter är väl på sitt sätt underlägsna! De försöker slå fast att de får för alldeles för små bidrag från staten! Att de själva skulle kunna göra något positivt (för sig själva; för landet) - bort det!
/ SD
PS. De som t.ex. bränner bilar hos oss; Rosengård o.s.v.; har inte de ungefär samma livssyn som BlackLivesMatter? (Bortsett från det där med Profeten o.s.v.)

Berit sa...

Jag kan se hur man mycket snabbt skapar en beroendekultur i Europa, liknande den som finns bland svarta i USA. Give me, give me

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.