06 augusti 2016

Lördagsgodis

10 Kommentarer:

Anonym sa...

Brittiska soldater är nu tillsagda att inte ha uniform på, till eller från arbetet, eller ute på sta'n.
- Det första kidnappnings-försöket kom den 20 juli utanför en RAF-bas i East Anglia. Soldaten var ute och joggade, och lyckades slå undan angriparna.
- Det andra skedde kl 08:15 den 3/8 i Hampshire.
http://www.breitbart.com/london/2016/08/03/british-soldiers-banned-wearing-uniforms-second-kidnap-attempt/
http://www.standard.co.uk/news/uk/aldershot-garrison-police-investigate-reports-of-attempted-abduction-of-soldier-weeks-after-kidnap-a3311091.html
/ SD

Anonym sa...

"Norrmannen" (som media säger) – Zakaria Bulhan, 19 – som i London (Russel Square) knivmördade en kvinna, 64, från Florida, stod inför domstol i onsdags kväll. Han försökte också ta livet av 5 andra med sin kniv, men misslyckades. De dog inte.
http://www.standard.co.uk/news/crime/teenage-knifeman-accused-of-killing-american-tourist-in-russell-square-appears-in-court-for-the-a3313476.html
/ SD

Anonym sa...

Parlamentsbyggnaden i London ska renoveras (från 2020).
- Department of Health ska under tiden till Richmond Hall i Whitehall, är det tänkt.
- Problemet (får man säga så?) är att den byggnaden är finansierad med lån från islamiska länder. Sådana lån - kallas "Sukuk" - får bara ges åt muslimer.
- Så nu kan MPs räkna med att inte få "dricka" på jobbet. (Man brukar göra av med cirka 50,000 flaskor House Savignon om året... Hittills alltså.)
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3726924/MPs-face-six-year-booze-ban-Parliament-Sharia-owned-office-block-2020-Palace-Westminster-refurbished.html
/ SD

elina sa...

Här hemma anser svenska kyrkan att det är olämpligt bära synligt kors om halsen det kan reta vissa andra religioner (islam).

Anonym sa...

Tjeckiens tidigare premiärminister (2003-2013) Václav Klaus har kommit med boken "Völkerwanderung". "En kort förklaring av den aktuella migrationskrisen". 95 sidor. Kostar 139 kr på Bokus. (Bra för dig som kan lite tyska.)
- I slutsummeringen: "Ni måste bli medvetna om att detta inte handlar om ”flyktingar” och humanitet utan om en organiserad migrationsvåg."
- En recension av Gunnar Sandelin kan ni läsa här:
https://morklaggning.wordpress.com/2016/08/06/dra-i-nodbromsen-nu/
/ SD

Anonym sa...

UNT (Uppsala Nya Tidning) har nu en ledare om hur viktigt det är att politikerna får hela och fulla makten. "Populismen blir ett hot mot demokratin." Donald Trump! Boris Johnson! Och (fast det inte nämns) SD!
- Men "vi i media", alltså UNT, vet: "Populisterna är demokratins och det öppna samhällets fiender."
- I USA har republikanerna (GOP), trots kontroll över kongressen, inte på allvar stoppat presidenten. USA hade under Bush kontroll över Irak, och Afghanistan osv - men idag, under Obama... Ack. -- Och Obamacare...!
- I Sverige har Reinfeldt och gänget framför allt sett till att stoppa SD. Att det betyder att vi förra året fick in över 160.000 flyktingar ("barn" som murvlarna kallar dem) ... tja; "vi på Söder (eller Östermalm) har i alla fall inte behövt plågas påtagligt av det."
- Ja, "vi på DN" vet ju att vad USA behöver nu är en stark ledning under Hillary... – Hört om Libyen "9/11" 2012? Då ambassadören ströps? Och hur H. beklagade "anti-islamismen" i detta, i en TV-annons i – Pakistan?
http://www.unt.se/asikt/ledare/den-populistiska-tidsandan-4323548.aspx
/ SD

Anonym sa...

Göteborgs-Postens ledare idag 8/8 handlar om Trump. "Här är någon som äntligen hoppar på företagare som flyttar fabriker till Mexiko, och är ärligt pessimistisk och förbannad om hur illa läget faktiskt är för miljoner amerikaner."
- Det finns mer än 10 miljoner illegala invandrare i USA. De betalar inte skatt. Och de drar ner lönerna för "vanligt folk"...
- Och vad har politiker-klassen gjort mot det här? Nothing.
http://www.gp.se/ledare/underklassen-som-politikerna-gl%C3%B6mde-1.3533743
/ SD

Anonym sa...

Raoul Wallenberg, jude-räddaren, togs av ryssarna och dog 1947. Hjärtattack, sade ryssarna (1957).
- Nu har dagböckerna av KGB-chefen 1954-1958, Ivan Serov, kommit ut. (Hittades gömda inne i väggen till hans datja. Som bok, 632 sidor, nu.) ”Jag har inga tvivel om att Wallenberg likviderades 1947”, skriver han.
- New York Times 6/8: "From a Dacha Wall, a Clue to Raoul Wallenberg’s Cold War Fate" (1327 ord. 2½ A4.))
http://www.nytimes.com/2016/08/07/world/europe/from-a-dacha-wall-a-clue-to-raoul-wallenbergs-cold-war-fate.html

- Daily Telegraph 8/8: Swedish diplomat who saved thousands of Hungarian Jews in WW2 then disappeared was 'liquidated by Soviet KGB'
http://www.telegraph.co.uk/news/2016/08/08/kgb-chiefs-diaries-may-shed-light-on-fate-of-swedish-diplomat-wh/

- Raoul Wallenberg Research Initiative 15/6:
http://www.raoul-wallenberg.eu/articles/general-ivan-serovs-memoirs/
/ SD

Anonym sa...

I Magdeburg (SV om Berlin) stack "en man" ned en 64-årig fru, slog ned en 63-åring, stack en 18-åring i buken, och slog ned en 50-åring. Han försökte också ta en Handy från en 14-åring.
- "Förövaren var mellan 25-35, talade tyska, mellan 1,75 och 1,85 lång, bar jeans, grå jacka och svart Basecap." Mer än så stod det inte i polis-rapporten... (100 poliser söker honom...)
http://www.mdr.de/sachsen-anhalt/magdeburg/suche-nach-messerstecher-magdeburg-100.html

- Svenne-media tar inte upp den här bagatellen. Men Sputnik (Ryssland) har det i sin tyska version:
http://de.sputniknews.com/panorama/20160809/312019297/magdeburg-messerattacke-verletzte.html
/ SD

Anonym sa...

Malmö numera: Via Document.no (9 aug) hittade jag detta (Sydsvenskan, 20 feb 2016):

Enligt bilregistret finns det totalt 140 463 registrerade personbilar i Malmö kommun.
Tio procent av dessa, 14 137, ägs av Malmös tio mest aktiva bilmålvakter.
Bilmålvakterna har i mer än tio år utnyttjat luckor i lagstiftningen.
Via vänner, kontakter och Blocket på internet skaffar de sig en massa gamla bilar, många skrotfärdiga. De ställer av bilarna direkt, och får på så sätt ut tusentals kronor i återbetald skatt.
I stället för att skrota bilarna säljs de igen, eller så hyrs rishögarna ut för mellan 600 och 800 kronor i månaden. Det är bilar som ofta är oskattade, oförsäkrade och ibland livsfarliga på grund av felaktiga besiktningsprotokoll.
Bilmålvakternas kunder är personer som lever på socialbidrag, och då inte kan äga en bil, eller så är det personer som vill slippa p-böter och trängselavgifter.
– Hyr jag en sån bil kan jag parkera var jag vill, utan att riskera böter, säger kronokommissarie Christer Davidsson på Kronofogdemyndigheten i Malmö.
Att försöka driva in pengarna med hjälp av kronofogden är lönlöst.
– Bilmålvakterna äger ingenting, de är utfattiga på pappret, säger Christer Davidsson.
http://www.sydsvenskan.se/2014-02-19/var-tionde-malmobil-ags-av-en-bilmalvakt

De effektivaste målvakterna listas hos Document.no (14.137 av Malmös 140.463 bilar) :
https://www.document.no/2016/08/09/ga-harifran-annars-brinner-bil/
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.