06 augusti 2016

Putin är användbar till mycket

Under Democratic Convention behövde man något som tog uppmärksamheten från hackad e-post och andra skandaler, så man tryckte hårt på att Putin favoriserar Trump, vilket tydligen diskvalificerar The Donald.


Putin knuffades sedan av scenen till förmån för den arge Khan, vars son dog för 12 år sedan - men var bara lugn, Putin kommer tillbaka. Han är en alltför bra “bad guy” för att glömmas bort i denna underliga valkampanj.

Efter Sovjetunionens fall fanns det ingen global fiende för Amerika att mäta sig emot. Inget stort otäckt monster som legitimerade vapentillverkning eller motiverade att man underhåller mängder av militärbaser runt om i världen, eller tillåter en president med låga popularitetssiffror att förvandlas till ett krisledare.

Många människor hade makt och pengar på spel, vilket krävde att man måste visa på några riktiga skurkar.
Ett försök gjordes på 1980-talet för att göra knarkkungar till det nya stora hotet, men de var för få till antalet för att hålla skräcken levande och alltför många amerikaner gillade deras knark.

Efter 9/11 bytte skurkarna namn till ”terrorister". Bush gjorde Saddam till gangster genom att påstå att han hade massförstörelsevapen och tillsammans med  Iran och Nordkorea blev de Axis Of Evil.

Irakkriget blev snabbt mycket impopulärt, och det kommer tydligen aldrig att ta slut.
Bin Laden lanserade aldrig en andra attack mot USA och talibanerna har inte under 15 år kunnat presentera en karismatisk ledare som man kunnat morra åt.
Iran och Nordkorea gör bara en massa oväsen. USA gjorde ett försök att stämpla andra - Gaddafi, Assad, Islamic State - som globala fiender värdiga ett evigt krig, men hela Mellanöstern har förvandlats till ett gungfly som alla sjunker i.

Washington behöver verkligen en Fiende och Putin är användbar.

Amerikaner är redan vältränade genom det gamla Kalla Kriget och att se Ryssland som ett ondskans imperium så Putin passar in.  Ett nytt “Kallt Krig” kommer att kräva att Amerika köper och tillverkar mer militär utrustning samt hittar nya platser som tex. de baltiska staterna för att placera missiler.
 Det kanske tom. kan hjälpa NATO att reda ut vad deras roll är vad gäller global terrorism.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.