12 augusti 2016

Valet 2016


Donald Trump har hittills trampat på i ullstrumporna och ökat sin popularitet tack vare att han vågat framstå som en icke-politiker och klätt i ord det som så många tänker, men han har verkligen media emot sig.

Trots allt vad allmänheten redan har hört och borde veta om Hillary och de många obesvarade frågor som fortsätter att uppdagas, är hon fortfarande populär i marknadsundersökningarna.
Bryr sig de amerikanska fåren och lämlarna på Vänsterkanten mindre och mindre om sanningen?
 Det leder mig till min slutsats att "Amerika är effektivt f *** ed!"

Har det amerikanska samhället degenererat så kraftigt att den stora massan antingen inte uppmärksammar eller ännu värre, inte bryr sig om karaktären och hederligheten hos en möjlig POTUS?

Är det enda som kan skapa intresse och ilska bland massorna frågor som handlar om vem som kan kissa var?

 FBI har rekommenderat DOJ (Department of Justice ) att närmare undersöka Clinton Foundations “betalt-kvitteras system”,  men Obamas DOJ säger att de inte hittar någonting som kan leda till åtal, vilket visar att  regeringen har förvandlats till ett kriminell företag enbart till för att främja Barack Obamas ideologiska infall och önskningar.

Det är sorgligt och skrämmande.

SD säger i en kommentar:
Pew Reseach visar (bl.a.) att svenskarnas förtroende för Hillary och Obama är stort. I Sverige har 93% förtroende för Obama; mest i världen. (UK: 79%) Och 83% för Hillary; också mest i världen. (UK: 66%)

Ta er en titt på den här listan av 21 Clinton-skandaler och sprid den vidare bland era bekanta.
Men om ni gör det, var medveten om att ni utan tvekan kommer att betraktas som en som ägnar sig åt Hillary-häxjakt eller en som tillhör en farlig Högerkonspiration, eftersom de traditionella media säger att det är så. 

3 Kommentarer:

Rune sa...

En sak har jag svårt att förstå?
Varför står presidentval i USA mellan kandidater från två partier? USA är väl ändå en demokrati med ett fritt partisystem?
Det borde ju finnas åtminstone tre(3) till fem(5) starka partier med varsin kandidat som tävlar om presidentposten?
Rune

Anonym sa...

Tror nog att det finns ett tredje alternativ till att det ser ut som det gör i väljarundersökningar både i USA och Europa/Sverige.

Det är nog ganska enkelt egentligen, nämligen att det man inte vet kan man inte ha någon åsikt om...

Den som kontrollerar media kontrollerar vad människor tycker och sedermera väljer vid val.

Men i och med internet och alternativa bloggar som t.ex denna, så sprids fakta igenom den mur av lögner och propaganda som de styrande har skapat i symbios med allehanda kommunister och "godhetsapostlar"...

Trump är i denna unkna tillställning en mycket frisk fläkt som säger vad han menar, och menar vad han säger till skillnad mot dagens "karriärpolitiker" och "broilers"...

GO TRUMP!!!
Kurtan

Berit sa...

Rune, USA är inte riktigt vad vi menar med en demokrati, det är en representativ republik, vilket gör det svårt för andra än Dems och Reps att göra sig hörda. Det finns andra partier, Libertarian Party, Green Party, Independent Party och en hel massa fler små partier.
http://www.politics1.com/p2016.htm
Presidenten utses av “Elektoral College” och varje stat har ett visst antal “electors’ som vanligtvis lovar att rösta på en viss kandidat. Antalet Electors är samma antal som de medlemmar till Congress som den staten har.
Det första stora problemet för en tredje-parti-kandidat är att placera sig på röstsedlarna i alla 50 staterna. USAs system, “Vinnaren tar hem hela potten” (oavsett procenttalet) är det andra problemet som gör det svårt för fler än två kandidater.
Systemet avskräcker från att rösta pa något annat parti än de två stora eftersom det betraktas som en bortslösad röst.
Hoppas detta förklarar lite av det röriga systemet.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.