08 augusti 2016

Vänd inte den andra kinden till för en självmordsbombare

Kristna har en moralisk skyldighet att försvara vår civilisation mot islam.

     

St. Giovanni da Capristano ledde en armé mot muslimerna i 1456 för att beskydda Belgrad. 1601 ledde St. Lau­ren­tius av Brindisi också ett försvar av Ungern. Som franciskaner använde de själva inte svärd men korset för att inspirera kloka generaler och soldater som franciskanerna samlat genom skicklig diplomati och modig oskuld.

Vore det inte för Karl Martel i slaget vid Tours i 732 och Jan Sobieski vid Wiens portar 1683 - och sannerligen, hade inte påven Pius V skickat Andrea Doria och Don Juan till Lepanto - så skulle vi inte vara här i dag. Ingen västlig nation som vi känner dem - inget universitet, ingen modern vetenskap, inga mänskliga rättigheter - skulle existera. Document.no


     

1 Kommentarer:

Evot sa...

Hundturken kommer! Erdogans massmöte i Istanbul igår med över en miljon deltagare påminner om Hitlers massmöten i Nürnberg där uppemot en halv miljon människor lyssnade på Führern och svor sin lojalitet mot honom.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.