20 september 2016

Är vi på väg mot världskrig ?

Trump leder i många av opinionsundersökningarna och det gör vissa europaledare nervösa.

Han har tidigare sagt att som president kommer han att titta närmare på NATO och att han kommer att ändra långvariga avtal som han ser ofördelaktiga och tvinga allierade att axla mer av försvarskostnaderna som USA har burit i årtionden.  Inte heller avser han att automatiskt försvara Nato-allierade om de angrips, utan säger att han först kommer att titta på deras bidrag till alliansen.

USA är NATO och den unionen liksom FN, existerar inte utan USA, som använder en massa skattepengar för att hålla det igång.
Många EU-anhängare säger nu att samarbetet mellan EU-staterna måste stärkas - det behövs mer än en allians - vi behöver också en gemensam armé. En europeisk enad militär!

Detta är ingenting nytt. Enligt Junker är en gemensam militär nödvändig för att lösa våra problem och Brexit har öppnat dammluckorna.

NATO hade en ursprunglig uppgörelse med Ryssland: “Vi kommer inte att avancera våra linjer och flytta våra trupper från var de var när vi skrev under avtalet”.
Men nu har NATO flyttat sina trupper närmare ryska gränsen och missilerna kan nå fram till ryska städer. Det upprör naturligtvis ryssarna och de flyttar trupper framåt till närmare positioner.

Vi agerar som om vi vill ha krig med Ryssland och alla säger att det är ryssarnas fel. Bara 8% av amerikaner har en positiv syn på Ryssland och ungefär samma antal ryssar ser på amerikaner på samma sätt.
Media och politiker vill få det att se ut som om Ryssland är den aggressiva, men det är inte sant.
EU menar att de inte blir tagna på allvar, därför att de inte har någon armé.  De har en plats vid bordet men tycker inte att de har pondus så länge som de inte har en militär.


EU-idén var att skapa en union som ingen kunde lämna. Alla förutsättningar för hur man kunde bli medlem fanns där, men det var aldrig några diskussion om hur man drar sig ur. När man väl blev medlem var det för evig tid, men i flera länder pratar man nu om att lämna unionen.  De väntar för att se hur det går för UK och om allt går bra.

EU är rädd att förlora makt och kontroll så vad gör de?  Hur kan de dra åt snaran?
Enklast är det genom att skapa en gemensam försvarsstyrka av något slag . En gemensam arme för alla stater ungefär som  i USA. När europeiska stater pratar om att dra sig ur blir dess ledare mycket oroliga.

Den centrala regeringen som de skapat är desperat att hitta ett sätt att hålla unionen enad och en bra lösning är att skrota alla staters militär och skapa en enda gemensam, centraliserad .
Det kommer att kräva att alla länder bidrar med pengar till denna armé som sedan måste visa att den verkligen är nödvändig. Man kan ju inte ha en mängd soldater som bara äter och skjuter på pappfigurer för nöjes skull.  Vi måste använda dem till något som syns och hörs ,så hur länge kommer det att dröja innan EU har trupper i andra länder för att visa sin makt och översitteri?

 Vad kommer ryssarna att göra för att förhindra bildandet av en massiv global militär?
Jag är rädd att vi är på väg mot ett ohyggligt och dyrbart krig. Det verkar inte som någon i Washington motsätter sig en framtida slakt av amerikanska soldater.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Junker är en ytterst farlig jävel. EU har blivit allt som moderaten och landsförrädaren Dinkelspiel bedyrade att det INTE skulle bli. Med ett eget militärhögkvarter och militär förmåga kommer framtiden att se mycket mörk ut.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.