01 september 2016

Fler brutna löften


Donald Trump är på frammarsch i opinionsundersökningarna och en hel del “progressiva” är rädda. Rädda att han kommer att vinna.

Vart fjärde år hotar en mängd lipsillar - ledda av en kärntrupp av självupptagna knäppgökar - att flytta till Kanada, om deras favorit i USAs presidentval inte vinner.
I år är det utsikterna för en Trump-vinst som orsakar raseri.

Vi minns att när George W. Bush var på tapeten sade ett gäng socialistiska kändisar att de skulle flytta om han valdes.  Bland dem var Martin Sheen, Rosie O'Donnell, Matt Damon, Whoopi Goldberg, Ed Asner, Tim Robbins och Susan Sarandon.
Flyttade de? Naturligtvis inte. Bara mera varmluft och hot från Vänstern.

Whoopi sade tidigare i år:Kanske är det dags för mig att flytta nu.

Vi får inte glömma Rosie O'Donnell. Hon säger att hon också ska lämna landet:
"Om Trump blir vald till president flyttar jag till Kanada."
Rosie och Trump har en långvarig fejd som ledde till en av höjdpunkterna i årets presidentkampanj:Även progressiva som O’Donnell vet att USA är de mest framgångsrika landet i världen.
Hur vet vi att de vet det?
De flyttar inte.

Landet är framgångsrikt tack vare  kapitalismen men det finns massor av andra länder i världen där de kan få mindre kapitalism,  men de lämnar ändå inte USA.
Vi vet alla den verkliga anledningen till att de hatar Amerika: De är marxister/socialister. De tror på en socialistisk utopi. De vill att USA ska bli en. Men de vill ha en viss typ av socialistisk utopi:
En där de bestämmer.
De kan inte stå ut med det faktum att normala amerikaner ska få fatta sina egna beslut om var de ska bo , vad de ska köpa, äta och säga.  De vill ha total kontroll.
 De är Totalitära Socialister.

Varför ska vi bry oss om en persons åsikter om utrikespolitik, miljö eller sjukvård bara för att de är bra på att spela fotboll eller agera på film eller sjunga?
När jag behöver en ny höftkula, går jag till en läkare. När jag vill ha min bil lagad vänder jag mig till en bilverkstad.  När jag vill få en uppfattning om ekonomi eller den nuvarande situationen i Irak eller Syrien läser jag artiklar skrivna av personer erfarna i det ämnet.
De som är intresserade av vilken kändis som ska ha barn med vem, eller skiljas, gifta sig, åkt fast för droginnehav eller visat att de inte använder underkläder, ska naturligtvis lyssna till kändisunderklassen.
De mest idiotiska tendenserna numera är att vi tycker att om man är bra på att agera / idrotta / sjunga poplåtar / bör resten av oss lyssna på deras åsikter om Syrien, Hugo Chavez eller den svåra situationen för invånarna i Amazonas,  eller barnuppfostran , kostvanor, livsstil.  Vad som helst som ligger helt utanför det område som denne kändis egentligen är känd för.

Thomas Jefferson sade: ”En hörnsten i demokratin vilar på fundamentet av en utbildad väljarskara” 


Men jag ser inte mycket av det i USA i dessa dagar, där jag är ganska säker på att fler människor kan namnge hela Kardashian-klanen än de som kan namnge sina senatorer. 

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Det finns mängder med länder som är långt mer framgångsrika än USA typ Schweitz och många andra som ju faktiskt är riktiga kapitalistländer. Problemet med dessa "kändisar" är att de inte flyttar för att de snart blir bortglömda på sin egen hemmaplan och långt till lukrativa framträdanden och jippon.

Benny

Anonym sa...

Kanske Trump vinner och får möjligheten att pröva deras möjligheter för en återinresa till USA. Under tiden blir det intressant när dom skall betala den universiella skatten som Bush införde som president.

Anonym sa...

Till anonym ovan. Var det Bush som introducerade idéen att allt man förtjänar skall beskattas i USA? Fatca o så vidare?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.