28 september 2016

Fler tankar om debatten


Donald Trump kritiseras nu för att han missade flera viktiga möjligheter att hamra Hillary under debatten.
 Newt Gingrich verkar tro att det kan ha varit en medveten strategi och en övergripande bra sak, men jag tvivlar.

Den allra första frågan från Lester Holt,  började med ett uttalande om att vi har haft ”åtta år i rad med ökad sysselsättning", vilket Trump inte bemötte. Han kunde ha påpekat att en ny studie från Harvard visar den sanna naturen av Obamas "återhämtning”.  Han kunde ha sagt att många bara arbetar deltid vilket är en anledning till att siffrorna för arbetslöshet har sjunkit och också att miljontals människor har gett upp och att de inte räknas när de slutar söka arbete.

När Hillary började föreläsa för oss om sina planer för att förbättra den nationella “cybersäkerheten”, kunde Trump ha sagt "detta kommer från en kvinna som hade statshemligheter på en osäkrad server i ett badrum”, men det gjorde han inte.

Nära slutet av debatten drog Hillary fram en skönhetstävling där Trump hade förolämpat en av deltagarna och sade:  "Mr. Trump, hon kommer att rösta ". Trump kunde ha skjutit tillbaka genom att säga, "och det kommer Mrs. Tyrone Woods också att göra”. Dorothy Woods var gift med en av de mördade i Benghazi.

Det pratades en del om villkoren för svarta i USA:s innerstäder. Trump framhöll med rätta att det behövs mer “lag och ordning” vad gäller ghetto-brott, men inte en enda gång  påpekade han att den främsta anledningen till att vi har så mycket ghetto-brott är sextio år av misslyckad Dem.-politik som början med LBJ: s " Great Society” och som fortsatt med borgmästare och kommunfullmäktige som tillsats av Democratic Party i de fullständigt nedgångna städerna.  Det är ett exempel på att det inte fungerar, men Trump sade inte ord en om det.

Saknar Donald Trump förmågan att tänka snabbt när han är pressad?
Jag tror att han är en bra förhandlare, men en presidentvalsdebatt med en lögnaktig ond socialist är inte en förhandling: Det är ett slagsmål och alla medel är tillåtna. 

Det är helt klart att Donald Trump har hela Washington emot sig och inte bara Democratic Party.  Man får hoppas att de som ännu inte bestämt sig, kommer att inse det och se att Hillary representerar allt som är dåligt i DC.

1 Kommentarer:

Knute sa...

Blir Hillary Clinton en krigspresident om hon vinner? Risken finns att hon kommer att fortsätta USA:s marsch mot tredje världskriget.

"Mange europæere lever i en illusion om, at en krig er noget eksotisk fra langt væk beliggende verdenshjørner, hvis billeder man kan følge ved middagen derhjemme. Inden Første Verdenskrig, var mennesker også overbeviste om, at intet kan ske.

USA er voldsomt forgældet [skuldsatt], derudover er amerikansk hegemoni blevet svagere. Amerikanere er vel bevidste om det og der er en risiko for, at de vil ønske at løse problemerne.

Hitler begyndte i 1939 krigen fordi Tyskland var så forgældet, at det måtte erklære konkurs året efter. Derfor begyndte Tyskland krigen, fordi, som vi ved, betaler man ikke af på sin gæld under en krig, det er en måde at komme ud af problemerne."

http://mreast.dk/polsk-europolitiker-advarer-om-tredje-verdenskrig/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.