03 september 2016

Lördagsgodis

Tänk, hela tiden trodde jag att det betydde något annat.


21 Kommentarer:

Anonym sa...

Alice Teodorescu har en ledare nu 3/9 i GP: "Hur stor invandring klarar Sverige?" Läs!
- Hon skriver om "integration", och om de parallella samhällen vi fått idag, på många håll. Man ska nog vara politiker för att inte se vad som händer.
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-hur-stor-invandring-klarar-sverige-1.3739775
/ SD

Anonym sa...

"The Bill, Hillary & Chelsea Clinton Foundation" ska stänga ner kontoren i Sverige och UK, om Hillary vinner presidentvalet.
- Stockholms-kontoret har fått nästan 270 milj.kr. ($30 million) sedan det etablerades 2011 (när Hillary fortfarande var utrikesminister). Det mesta från Postkodslotteriet.
- Men $6 million kom från givare som inte avslöjas.
- The State Department vet ingenting om vad deras tidigare minister hade för sig.
http://www.breitbart.com/2016-presidential-race/2016/09/02/clinton-foundations-sweden-affiliate-bagged-6-million-from-undisclosed-donors/
http://www.reuters.com/article/us-usa-election-foundation-idUSKCN118248
/ SD

Anonym sa...

Dagens Industri's ledare om asylinvandrares arbete bör läsas. En familj med två vuxna och två barn får 22.400 kr/mån i bidrag. Tre barn - 27.400. O.s.v.
- Om så en förälder börjar arbeta, för 18.000 kr/mån, sjunker inkomsten med 200 kr...
- År 2020 kommer nära 1 miljon personer mellan 20-64 år försörjas med bidrag. Antalet bostadsområden där hälften inte arbetar är långt över 100, och stiger hela tiden... O.s.v.
http://www.di.se/artiklar/2016/9/4/ledare-ms-forslag-fortjanar-respekt/
/ SD

Anonym sa...

Widar Andersson i Folkbladet (s) Norrköping idag. Om Karin Wanngård (s), kommun-ordförande i Stockholm:
- "Hennes inställning till valfrihet i skolan var glasklar. Att ungefär en tredjedel av barnen i de fattigaste stadsdelarna har sökt sig till skolor i andra stadsdelar är mer bra än dåligt; det kan gynna den sociala utvecklingen positivt."
- "Wanngård såg det även som självklart att - om inget annan hjälper - lägga ner kommunala skolor som fungerar dåligt."
- "S-ljuset kommer just nu från Stockholm."
http://www.folkbladet.se/opinion/ljuset-fran-stockholm-om4279926.aspx
/ SD

Anonym sa...

"Den talande tystnaden" av Malin Wieslander är om hur östgöta-polisen fått en repressalie-kultur där kritik inte tillåts, utan besvaras med nedtryckning, utebliven befordran eller utfrysning.
- Hela rapporten finns som pdf, 92 sidor:
https://polisen.se/PageFiles/640967/Rapport%20Interna%20samtalskulturer%2020160831.pdf
- "Materialet består av deltagande observation och informella samtal med anställda vid de tre verksamhetsorterna Norrköping, Linköping och Motala, samt 33 djupintervjuer med poliser."
- Jag har nöjt mig med det SvT skriver:
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/de-tysta-poliserna-har-fatt-tala
/ SD

Anonym sa...

Nørrebrogade i Köpenhamn går från centrum mot nordväst. - "Nørrebrogade har en udpræget multikulturel og kosmopolitisk karakter." (Wiki)
- Och nu är det slut med julbelysningen där! "Et lille stykke dansk-kristen kulturhistorie ser ud til at forsvinde."
- I Nørrebro Lokaludvalg var det 11 nej och 2 "avstår" när man skulle avgöra. Det skulle ha kostat 120.000 kr annars. - "Endnu et stykke Danmark ser ud til at forsvinde"...
http://denkorteavis.dk/2016/endnu-et-stykke-danmark-forsvinder-fra-norrebrogade-i-kobenhavn-det-er-slut-med-en-elsket-juletradition/
/ SD

Knute sa...

Varför är Feministiskt initiativ, Miljöpartiet och Vänsterpartiet så fullständigt inriktade på migrationspolitik? Var det inte kvinnofrågor som Fi skulle sätta i främsta rummet? Det kanske mest upprörande är att Fi inte bekämpar islams kvinnosyn. Miljöpartiet, varför inriktar de sig inte på miljön i första hand? I så fall skulle de inte vilja ha någon invandring, därför att Sverige är inte självförsörjande på livsmedel, utan måste importera. Och ju fler medborgare, desto mer transporter, vilket inte är bra för miljön. Och var det inte det arbetande folkets intressen som Vänsterpartiet skulle ta strid för?

http://www.d-intl.com/2016/01/08/personportrattet-karl-olov-arnstberg/

Anonym sa...

Kvinnofrågor? Tja... Female Genital Mutilation är något feministerna aldrig bryr sig om, numera. En beskrivning finns här, och (viktigt) en världskarta längst ner (som visar vilka som gör det):
http://www.dofeve.org/about-fgm.html
- Men ok, även här uppe: Mer än 1200 fall av FGM har 'registrerats' i UK sista kvartalet (säger RT den 8/6)
- The Guardian (UK) hade en stor artikel [2014], med tydliga bilder. - Man visar: Clitoridectomy. Excision. Och (ganska horribelt) Infibulation:
https://www.theguardian.com/society/2014/may/16/what-is-female-genital-mutilation-circumcision-us
- Men bladen har numera tröttnat på det här. - Jo, i Google News: RT Russia TV nämner att en egyptisk parlaments-ledamot nu sagt att kvinnor bör acceptera FGM "för att minska könsdriften". Annars måste vi ha "starka män", sade han; "men vi har inte sådana män".
https://www.rt.com/news/358199-female-genital-mutilation-egypt/
https://www.rt.com/uk/345885-female-genital-mutilation-figures/
/ SD

Anonym sa...

ISIS Mosul och hela Nineve-provinsen (Irak) förbjuder nu kvinnor att vara klädda i niqab (bara ögonen syns) eller burqa (heltäckt) när de ska in på militära och säkerhets-center!
- Hemskt det här! De två sista åren har ISIS sagt ifrån att kvinnor i Irak och Syrien ska ha niqab eller burqa på sig utomhus! Profeten ville ju det, på sin tid! (Eller hur?) "Och vi lyder alltid Honom."
- Men de senaste månaderna har flera ISIS-befälhavare (och vanliga medlemmar) dödats av kvinnor som varit "riktigt" klädda...
- Så vad gör man...? Förbjuder! -- Iran Front Page, 4 sep.
http://ifpnews.com/news/world/middle-east/2016/09/women-banned-wearing-burqa-entering-isis-security-centres/
/ SD

Anonym sa...

På Korsika (Frankrike) ville två kvinnor med muslimska huvuddukar gå in i förskolan (med sina barn).
- Två fransmän stoppade dem.
- "Våra egna barn får inte ha några religiösa tecken på sig i skolan. Men så skulle de här kvinnorna få kliva in, med muslimsk slöja på sig!". Åklagaren formulerade problemet så.
http://www.thelocal.fr/20160906/veiled-muslim-mothers-accosted-by-parents-at-school
/ SD

Anonym sa...

"Franska yrkesförare protesterar mot flyktingläger i Calais" (La Jungle). Och mot migranter som vill planka på lastbilar över till Storbritannien. (5/7).
http://www.epochtimes.se/franska-demonstranterna-vann-fick-igenom-kraven/

Epoch Times har sin bas i Kina. Man finns i 35 länder på 21 språk. -- Calais har nämnts i DN, men annars har det väl varit tyst hos oss?
/ SD

Anonym sa...

Breitbart har en lång artikel från Calais (med många bilder): "Truckers Block Calais To Demand Closure Of Migrant Camp". 5 september.
http://www.breitbart.com/london/2016/09/05/truckers-block-calais-demand-closure-migrant-camp/
/ SD

Anonym sa...

Langkaer Gymnasium (10 km V om Aarhus centrum) har nu 20% danska elever. 80% är "tospråklige". ("Tilst a multicultural suburb of Århus". Wiki)
- Danskarna är samlade i tre klasser (och är inemot 50% där.) Resten av klasserna är 100% 'tvåspråkliga'.
- De rätttänkande (media osv) ogillar i hög grad att man samlar ihop urinvånarna i tre klasser. 'Sådant är apartheid och rasism!'
- "Hvis der var danske elever, kunne vi få mere erfaring, og de ville måske kunne hjælpe os", säger Sara och Hafsa.
https://www.document.no/2016/09/07/dansk-gymnas-inndeler-elevene-etnisitet/
http://jyllands-posten.dk/indland/ECE8981416/gymnasium-deler-eleverne-efter-etnicitet/
/ SD

Anonym sa...

Daily Mail (UK) skriver (6/9) om ISIS nyaste tidskrift: Rumiyah. 38 sidor. Den fromme ska gå till anfall, ensam, mot pendlare, köande pensionärer, barn som leker i parken, mot försäljare på marknaderna... You mention it. Lång länk:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3776167/ISIS-calls-lone-wolf-attacks-commuters-queuing-pensioners-children-playing-park-market-flower-vendors-ranting-threat-West.html

The Independent (6/9) säger att tidningen visar att ISIS ledare har det jobbigt, nu med flygattackerna (Putin, eller hur?) och de turkiska-kurdiska-irakiska armé-anfallen.
- "Rumiyah" betyder "Rom"; våra tankar ska gå mot Rom's fall (år 376-476)...
- Du bör nog undvika att ladda ner bladet... Det finns som PDF, men du kan få problem av det...
http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/isis-propaganda-terror-group-losses-syria-iraq-a7228286.html
/ SD

Anonym sa...

Att ISIS förbjudit niqab eller burqa när kvinnor besöker militära eller säkerhets-enheter kring Mosul-Nineve, nämnde jag härovan. Flera hade ju dödats av "dolda" kvinnor.
- Nu säger The Daily Beast (NY) att det bara är en krigs-lögn från Iran. Och visst: Burqa har man i Afghanistan, inte i Irak.
- I Mosul hade den kvinna Beast'en talat med, aldrig hört om det här förbudet. Fast hon hade hört om män, klädda i niqab, som anfallit militärer...
- Visar det att påståendet om "militära" niqab-förbud är osant?
http://www.thedailybeast.com/articles/2016/09/07/how-iran-conned-the-internet-into-believing-a-fake-isis-story.html
/ SD

Anonym sa...

Kristna kanalen "Studio Direkte", Norge, har ett långt samtal med Mona Walter (född i Somalia), om islam. Från 32:00 min. till 1:17:33. Mona är lättuppfattad. Född 1973 i Mogadishu flydde hon till Sverige 1994 (undan inbördeskriget). Var ateist då. Bor på hemlig adress; kan bara uppträda offentligt med polis-beskydd numera.
http://vnplay.no/video/studio-direkte-2-9-2016?t=1933
/ SD

Anonym sa...

Widar's ledare idag 9/9: "Staffan Danielsson (c) skrev i april 2012 på DN Debatt:
- 1: "Sveriges befolkning uppgår till knappt 2 procent av EU:s men Sveriges andel av beviljade uppehållstillstånd bland EU:s länder ligger de senaste 11 åren 4–6 gånger högre, mellan 8 och 12 procent."
- 2: "Det förefaller (--) som att en del av dem som söker asyl som ensamkommande och uppger sig vara under 18 år egentligen är äldre, i vissa fall betydligt äldre."
- Man borde "ha lyssnat på bonden, hedersmannen och den klurige centerpartisten i riksdagen medan tid var."
http://www.folkbladet.se/opinion/staty-for-fornuftet-om4285628.aspx
/ SD

Anonym sa...

Judiska Wiesenthal-centret i Paris kräver i ett öppet brev till våran statsminister, Löfven, att ha ska ta itu med den "xenofobiska och antisemitiska" tidningen Nya Tider och se till att de inte kommer in på Bokmässan.
http://www.svd.se/wiesenthal-centrets-krav-pa-lofven?ref=yfp

- Nej, se bara på DN som jobbar hårt och intensivt på att få hit en mängd fina muslimer! Och fixa finanserna för dom! Så måste en riktigt jude tänka!
/ SD

Anonym sa...

I Toulon (Ö om Marseille) åkte 2 kvinnor och deras 3 barn roller-blades [och cyklade], när tio "gossar" sa' åt dem att de inte fick ha shorts (!) på sig. "Horor" förtydligade de. "Se till att ni blir nakna, va'!"
- Deras män (och en man till) sa' ifrån. Men då fick de stryk! Slag mot ansiktet!
- Två "gossar", 17 och 19, har tagits av polisen. -- Det står inget om vilka de var, men vid det här laget vet ni väl ungefär vilken sort det handlar om? Shorts, minsann!
http://www.breitbart.com/london/2016/09/09/french-women-attacked-called-whores-wearing-shorts-burkini-ban-town/
http://www.independent.co.uk/news/world/europe/attack-france-women-clothing-sexist-abuse-violence-burkini-ban-a7233386.html
/ SD

Anonym sa...

I GP skriver Alice Teodorescu om att killar 18+ kallats "barn" i media. Den som protesterade var "en ond fascist som var emot invandrare".
- Ända in på 60-talet var man (juridiskt sett) "barn" upp till 15 år. Sedan var det lagligt att ha sex...
- Att t.ex. DN kallat herrar långt över 18 för "barn" har ändå vissa fördelar: Nu vet vi att murvlarna inte ens klarar av enkla språkliga problem. Verkligheten blir alldeles för svår då!
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-en-r%C3%A4ttsskandal-i-vardande-1.3771058
/ SD

Anonym sa...

En migga (tolk) som talade med en murvel (i Örebro) har "stängts av". Hon är från Irak, och sade att många därifrån ljuger och överdriver om hur de hade det hemma. Det är inte riktigt så illa där som de säger, sade hon.
- Läser hon inte DN, frågar man sig...
http://www.breitbart.com/london/2016/09/09/interpreter-suspended-arab-migrants-lie/
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.