10 september 2016

Lördagsgodis

17 Kommentarer:

Anonym sa...

I Sandnes (bredvid Stavanger) nekade en frisör, Merete Hodne (47), att färga håret på en kvinna, Malika Bayan, i hijab [hijab?]. Hon vägrade betala böter också. Saken är i domstolen nu.
- Vad som inte kommer fram i bladen är att Malika är konvertit (2011) till islam. Tidigare hette hon Charlotte Antonsen.
- Hennes "bestemor" (mormor) var med i rättssalen som stöd för frisören Merete.
- Det handlar väl om provokation från muslimans sida. -- Straffeloven §186 säger att man inte får neka någon "varer eller tjenester" pga dennes "religion og livssyn". Domen ska komma 12/9.
https://www.document.no/2016/09/08/hijab-harsar-sak/
https://www.rt.com/viral/358353-norwegian-hairdresser-hijab-jail/
http://www.telegraph.co.uk/news/2016/09/08/norwegian-hairdresser-put-on-trial-for-refusing-to-serve-woman-i/
/ SD

Anonym sa...

Kvällsposten har en lång summering av händelserna (i Malmö) fr.o.m. 11 september 2015, när flykting-strömmen började på allvar. ["9/11" !?] Alla "barnen", ni vet. 114.041 personer kom till oss, fram till nyår. Och Ismail, 8, delade sin födelsedags-tårta med dem.
- En video (där man bl.a. ser alla "barnen") finns överst. 10 minuter.
- "Vi hade ingen aning om vad som skulle komma", säger där en kvinna som arbetar med flyktingar. "Det är lite svårt att förstå att svenska regeringen och migrationsverket INTE kunde ha den kunskapen"...
http://www.expressen.se/kvallsposten/flyktingkrisen-efter-ett-ar-ingen-var-beredd/
/ SD

Anonym sa...

"Jan Björklund (L) säger nu att han anser att statsminister Löfven i fortsättningen bör bjuda in även Sverigedemokraterna till de politiska samtal som förs." Nuläget "skapar en onödig martyrställning för SD."
- "Men för Löfven är det fortsatt otänkbart att låta Sverigedemokraterna vara med vid politiska samtal.
- Det är ett parti med rasistiska rötter, som kommer ur vit-makt-rörelsen, det är inte ett parti som andra. Jag kan aldrig ha samarbete med den typen av parti, jag kommer aldrig att ha det." -- SR 11/9.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6514378
/ SD

Anonym sa...

Polisen har ju omorganiserats. "Ifjol klarades bara 14% av alla brott upp"...
- "Men att polisen befinner sig i kris förnekas av både statsministern, inrikesministern och den hårt kritiserade rikspolischefen."
- "2500 chefer tillsattes utan rekryteringsförfarande". När de sedan skulle tillsättas permanent klarade man inte då heller av ett "rekryteringsförfarande" utan tog ett "arbetsledningsbeslut".
- Någon "riskanalys" har man inte hunnit med. Försäkringkassan hann med, när man omorganiserade.
- Man kunde inte skaffa arbete åt alla. Ännu i våras, mer än ett år efteråt, var mer än 100 medarbetare utan arbetsuppgifter.
- Hälften av åklagarna tycker samarbetet med polisen blivit sämre. O.s.v.
http://bloggar.aftonbladet.se/kriseninompolisen/2016/09/aftonbladet-avslojar-polisens-omorganisation-far-kritik-i-ny-rapport/
/ SD

Anonym sa...

"Jan Björklund (L) säger att statsministern bör bjuda in även Sverigedemokraterna till de politiska samtal som förs … alla riksdagspartier ska bjudas in. Det betyder inte att man sedan gör upp med alla partier. Men det här skapar en onödig martyrställning för SD."
- Men för Stefan Löfven är det fortsatt otänkbart att låta Sverigedemokraterna vara med vid politiska samtal. – "Det är ett parti med nazistiska rötter, som kommer ur vit-makt-rörelsen, det är inte ett parti som andra. Jag kan aldrig ha samarbete med den typen av parti, jag kommer aldrig att ha det." (SR idag 11/9)
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6514378
/ SD

Berit sa...

Är det inte på tiden att Löfven ursäktar sig och avgår om han inte kan samarbeta med andra människor?

Anonym sa...

'SJ-chefer vill satsa på höghastighetståg: "Effektivt och klimatsmart".'
http://www.dn.se/debatt/tag-kan-ga-var-sjatte-minut-mot-malmo-eller-goteborg/
- Jättebra!
- Fast har ni sett vad Expressen nu skriver: "Järnväg i uselt skick – nu sänks hastigheten".
Med en lista över dåliga sträckor. Blir 5 sidor A4 för mig...
http://www.expressen.se/nyheter/jarnvag-i-uselt-skick--nu-sanks-hastigheten/
/ SD
PS. Det där om klimatet ska jag ta en annan gång. SMHI har temp-siffror från 1722...

Anonym sa...

Presidenthustrun Eleanor Roosevelt dog 1962; då var Hillary (Rodham) 15 år gammal. Bill Clinton tillträdde som USAs president 1993.
- I ett tal 17 oktober 2012 (Roosevelt Island, NY) sade Bill Clinton att Hillary kommunicerade regelbundet med Eleanor [was known to commune with Eleanor on a regular basis], och kvällen innan hade hon ringt till Bill (på planet hem från Peru) och bett Bill komma ihåg att säga detta. Eleanor hade påmint henne att göra det. (Video 0:49 minuter.) Eh !!?
http://www.liveleak.com/view?i=77f_1473640046
/ SD

Berit sa...

Du ser SD, hon har varit knäpp länge

Anonym sa...

Saul Alinsky (1909–1972), community organizer i Chicago, kom 1971 med sin sista bok, Rules for Radicals. Han decicerade den till "the first radical known to man, who rebelled against the establishment and did it so effectively that he at least won his own kingdom – Lucifer."

Redan 1969 hade Hillary (Rodham) kommit med sin senior thesis för Wellesley College: "There Is Only the Fight: An Analysis of the Alinsky Model".
- Hon gillade (i princip) Alinsky. Och hon kände honom. Han erbjöd henne ett jobb - som community organizer - 1969, men hon föredrog Yale.
- Det finns mycket mer om detta hos American Spectator, så sent som 26 juli 2016. Om du är intresserad, läs!
http://spectator.org/the-hillary-alinsky-lucifer-connection/
/ SD
PS. Hillary blev inte community organizer i Chicago -- men Barack Hussein Obama II, 1985-1988...

Anonym sa...

Frisören Merete Hodne i Stavanger-trakten, som nekade att behandla (färga håret) på en muslimsk konvertit iförd hijab, Malika Bayan (född Charlotte Antonsen), har nu dömts till 10.000 kr i böter + "sakskostnader" på 5.000 kr. (Hon tänker överklaga.)
- Merete är känd som islam-motståndare; hon är med i Pegida Norge; så att Malika gick till henne i Bryne var en medveten provokation. (Det finns 16 frisörsalonger i Nærbø där Malika bor.)
- "Pegida Norge beskriver seg selv som «en protestbevegelse som på humanistisk grunnlag demonstrerer mot muslimsk innvandring og påvirkningen fra islam».
- Bättre än att vägra behandla, vore väl att på något sätt få det hela gå fel...
http://www.aftenbladet.no/nyheter/lokalt/jaeren/Malika---Jeg-er-glad-for-dommen-i-hjiab-saken-3993066.html
/ SD

Anonym sa...

USA har tagit emot 10.801 syriska flyktingar.
- Av dem var 56 kristna.
- Eh? 56%? Eller vad?
- Nej 56 personer. Mindre än 60.
- Kristna vill inte bo i flyktinglägren i Jordan. FN:s stora flyktingläger. Det är för farligt för dem.
- Men det är FN som skickar flyktingar till USA.
- Och alltså kommer inga kristna flyktingar till USA. Ja OK: Totalt 56 pers, då.
http://blogs.cfr.org/abrams/2016/09/09/the-united-states-bars-christian-not-muslim-refugees-from-syria/
/ SD

Anonym sa...

Mer än 30.000 muslimer samlades till bön vid Lakemba-moskén i västra Sydney (Australien). Eid al-Adha firas därför att man nu är färdig med sina pilgrimsresor till Mecka, på ett bra tag.
- Daily Mail (UK) rapporterar. Bilder även från Indonesien, Filippinerna osv.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3784688/At-30-0000-men-close-Sydney-road-outside-Lakemba-Mosque-four-hours-offer-Eid-Al-Adha-prayer-mark-end-Mecca-pilgrimage.html

Det var inte lika stort i Malmö, men ett tusental män var det i alla fall. Islamiska Förbundet arrangerade. I en park. -- Några fruntimmer ser man inte på bilderna, någonstans. Bara riktiga karlar.
http://www.friatider.se/muslimska-m-n-fyllde-park-i-malm
/ SD

Anonym sa...

USA:s president håller ett State of the Union-tal i januari. Inför hela kongressen; båda husen. Och Högsta Domstolens nio medlemmar. Och de flesta valda federala ämbetsmän i DC.
- Men en medlem av regeringen är inte där. Han har utsetts till "designated survivor", och flugits till annan ort, för den händelse "fienden" skulle angripa Kapitolium och döda (oskadliggöra) alla där.
- "Överlevaren" tränas intensivt veckorna före, så att han kan klara upp situationerna som skulle kunna uppstå. Men hittills har den kunskapen aldrig behövt användas.
http://now.howstuffworks.com/2016/09/09/president-who-meet-the-designated-survivor
/ SD

Anonym sa...

Även invandrings-kritiska sajter klarar inte upp skillnaden mellan burqa, niqab och hijab.
- Hijab är en huvudduk som lämar (hela) ansiktet öppet.
- Niqab visar bara ögonen; täcker resten av huvudet.
- Burqa finns mest i Afghanistan. Hela ansiktet (och hela kroppen) är täckt.
- Man ska alltså inte skriva "burka" när man menar muslimsk huvudduk, hijab.
http://cloudmind.info/hijab-niqab-and-burka-faq/
/ SD

Anonym sa...

Tidningen Nya Tider, som först stängts av från Bokmässan, hade nu tydligen tänkt låta en författare tala som ifrågasätter Holocaust, delvis. Lars Ulwencrantz tror att "bara" 4,5 miljoner judar dödades, inte 6 miljoner. Och det skulle man väl kunna leva med.
- Men han tror också att det inte fanns några gaskammare i lägren.
- För egen del litar jag mycket mer på den polske påven, Karol Wojtyla, som talade i Auschwitz-Birkenau 1979. Höll mässan där, tillsammans med präster och biskopar som överlevt lägren. "Det folk som fått budordet "Du skall inte döda" från Gud, fick själva på ett särskilt sätt uppleva vad 'döda' innebär", sade han.
https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/ulwencreutz-st%C3%A4ller-in-bes%C3%B6k-p%C3%A5-bokm%C3%A4ssan-1.3784594
/ SD

Anonym sa...

Två båtar seglade från Barcelona igår 14/9, för att bryta Israels blockad av Gaza. Malin Björk (v) är med ombord. Född 1972, öppet lesbisk (nätmagasinet Scumgirls), ledamot i Europa-parlamentet sedan 2014.
- Blockaden började 2007. År 2011 slog en "UN Panel of Inquiry" fast att den var laglig, eftersom det var ett krigstillstånd mellan Israel och Gaza.
- Spännande, det här. Eller hur, Malin?
https://www.rt.com/news/359361-all-women-gaza-flotilla/
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.