09 september 2016

“No children left behind”


För några år sedan hade vi en stor skandal här i Atlanta i det statliga skolsystemet (Atlanta Public Schools, APS).
Det visade sig att alltför många barn inte klarade av kraven för godkänt i CTRE-testet, det som också kallas “Inget barn får lämnas bakom”.

Men här var det tydligen inga problem. Vissa lärare hjälpte barnen med de rätta svaren. Andra lärare ändrade  helt enkelt de svar som barnen gav på proven så fler barn fick Godkänt och avancerade till nästa klass.  Följden blev att APS fick mycket bättre resultat än tidigare och tilldelades bonus.

Högsta hönset för APS, Beverly Hall, fick en stor utmärkelse. Men… statistiskt verkade betygen omöjliga och en ingående undersökning följde.  Över trettio personer var inblandade och rötan gick hela vägen till toppen. Lyckligtvis för Beverly Hall, dog hon innan undersökningarna inleddes.

Många av lärarna och administratörerna fick lindrigare straff eftersom de vittnade mot andra lärare och administratörer men de förlorade sina tillstånd att undervisa. Tre personer överklagar fortfarande och hävdar att de är oskyldiga.   Varje enskild inblandad person var svart.

Nu har vi en ny skandal. En rektor vid Carver School of Technology i Atlanta, beordrade en sekreterare att ge betyget “ B” till ett dussintals studenter som undervisats av en vikarie, som inte hade behörighet att betygsatta dem. Sekreteraren vägrade. Hon förlorade sitt jobb och andra anställda delade ut betyget i stället.
Fick rektorn sparken för detta? Naturligtvis inte. Skolstyrelsen tillsatte henne som den nya personalchefen för  gymnasieskolor i stället.

Vi hör gång på gång:  “Amerikanska skolor har misslyckats" men vad de egentligen menar är att  "amerikanska svarta och latinamerikaner får sämre poäng än européer".
 Det är vad som händer i ghetto-distrikten därför att de har inkompetenta ghetto-administratörer som stoppar pengar i egen ficka istället för att investera i skolans underhåll. Att ge dem mer pengar får dem inte att inse att det är omoraliskt att stjäla från små barn;  det betyder bara att de stjäl mer pengar.
  Välbärgade föräldrar köper skandalöst dyra hus i helvita distrikt för att kunna skicka sina barn till skolor tillsammans med andra vita och asiater.
Huspriser drivs till stor del av konkurrens för bra skoldistrikt och säkra stadsdelar, som det fanns ett mycket större utbud för 1960. En del av skälet till att folk köper större och dyrare  hus än de brukade göra,  är att de drar fördel av lagar som indirekt diskriminerar mot personer som de inte vill ha som grannar. 

Över hälften av svarta unga män i städernas grundskolor hoppar av innan de får en examen. Av dessa  kommer nästan 60 procent att hamna i fängelse.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.