07 september 2016

Vapenvåld

Augusti månad är den värsta vad gäller antalet döda i gängkrigen i Chicago. 
Med minst 78 döda gör det augusti till den dödligaste månaden på nästan 20 år, enligt en Tribune analys. Det är ganska säkert att antalet mord totalt kommer att bil fler är de 491 döda i fjol.

Vissa kallar det “vapenvåld", en definition mycket uppskattad av Dem.-politiker  i Stadshuset . Det pekar på att vapen är de skyldiga och kanaliserar medborgarnas ilska över antalet mord så som det politiskt passar bäst.  Men det finns gott om vapen i förorterna, och de som bor där  slaktar inte varandra.
"En stor skillnad mot förr och nu “på gatan” är att det inte finns någon rädsla längre. Även så sent som på 90-talet, med allt dödande som pågick då , fruktade gängen polisen. Men när polisen visar sig nu finns det ingen rädsla. "

Detta är vad som möter dem:


Politiker vet att det är gängen (17 till 23-åringar) som orsakar dödandet, men att kalla det  “vapenvåld" är mycket säkrare, särskilt i kvarter där gäng har politiska muskler.

Sverige är på god väg också!

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Till skillnad från t.ex Stockholm bor tydligen de skötsamma i förorterna och gängen i centrum.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.