09 september 2016

Visegrad Group


Det verkar som nationer från det tidigare östblocket kommer att bli Europas räddare - de enda länder med ryggrad nog att ta ställning mot Bryssel.


"Ungern, Polen, Tjeckien och Slovakien, ett inflytelserik diplomatiskt EU-block som kallas Visegrad Group, kommer att lobba tillsammans vid ett toppmöte nästa vecka för att se till att de nationella regeringarna är de som styr EU: s beslut.

Toppmötet kommer att samla alla EU: s ledare - förutom den brittiska premiärministern Theresa May -  i Slovakiens huvudstad för att skapa en ny vision av Europa. Det förväntas exponera klyftan mellan de nyare medlemsländerna i öst och västländerna,  som förbundit sig till ett europeiskt projekt som bygger på öppna gränser och marknader.

Ungerns populistiskt konservativ premiärminister Viktor Orban har lovat att använda debatten för att styra EU bort från traditionell västeuropeisk liberalism och i stället agera för en politik som bygger på att bevara "historiska, religiösa och nationella identiteter".2 Kommentarer:

Argus sa...

"Traditionell västeuropeisk liberalism" är så långt ifrån det som EU och eurokraterna håller på med man kan komma. Det är Voltaire et al som med upplysningstiden skapade den traditionella västeuropeiska liberalismen. Det EU håller på med är en rödgrön röra av postsovjetisk marxism, globalism och feminism. Det var kulturmarxisterna, AKA Frankfurtskolan, som skapade 68-vänstern, den så kallade sexuella frigörelsen (snarare det promiskuösa levernet) och feminismen allt för att söndra och härska. Det har bara skapat överkänsliga olyckliga människor då det biologiska hamnat på kontrakurs med det socialt accepterade. Välståndet har inte heller gjort människor lyckligare utan tomma och olyckligare och avsaknaden av påtvingad religion har skapat godhetsnarkomanin i brist på andra överliggande mål.

Vi har ett djupt omänskligt samhälle och hur vi åstadkommer en balans igen är nyckeln till mänsklighetens överlevnad men först måste vi få bort oligarkerna och debriefa de som fastnat i deras garn.

Knute sa...

På tiden att tiden att det gamla Centraleuropa återuppstår. En geografiskt naturlig enhet vars infrastruktur i form av vägar och järnvägar slogs sönder av första världskriget.

Den invandringskritiske österrikiske presidentkandidaten Norbert Hofer besöker den tjeckiska huvudstaden Prag för att träffa Tjeckiens president Milos Zeman.

Milos Zeman uppmanade i förra veckan de centraleuropeiska Visegrad-länderna V4 att samarbeta med Österrike för att få mer genomslagskraft i EU.

http://mreast.dk/ostrigsk-praesidentkandidat-pa-besog-i-prag/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.