29 oktober 2016

En verklig Oktoberöverraskning

FBIs direktör Jim Comey har kritiserats starkt för att han inte rekommenderade att Hillary Clinton skulle åtalas, trots hon hennes användning av ett icke godkänt e-mail-system för sin sekretessbelagda korrespondens.  Efter Wikileaks nya avslöjanden har man beslutat om ett återupptagande av undersökningen.

White House meddelar att Obama inte hade en aning. Detta händer 11 dagar före ett presidentval och det är helt fantastiskt att FBI, som visste vad som skulle hända, kastade in denna bomb utan att konferera med presidenten. (det tror jag inte)



Att den perverse kongressledamoten Anthony Weiner (D, NY)  (gift med Hillarys högra hand, Huma Abedin) hade en massa  Hilary Clinton e-post på sin dator kommer nog inte som en överraskning för dem som är medvetna om korruption och arrogans bland Democrat- politiker.
Vad som förvånar är att FBI helt plötsligt är villig att öppna utredningen igen, samt att Media är så intresserade av att rapportera om det.

Kan det vara så att Comey ser att Trump förmodligen kommer att vinna valet och han måste därför gardera sig?
Så länge det såg ut som Clinton skulle ta hem spelet var han på hennes sida, antingen för att han var livrädd  eller bara för att behålla sitt jobb.  Men nu när “experter” förutspår att Trump kommer att vinna är Comey hotad från båda håll. Han måste placera sig på ett sådant sätt att han kan blidka den som vinner.
Den "nya" e-posten  är ett sätt att göra det. De motiverar ett återupptagande av undersökningen och om Trump vinner, kan han återigen ta tillbaka sin rekommendation mot att inte åtala Clinton.  Om Clinton vinner, kan han meddela att den "nya" undersökningen bara bekräftar det ursprungliga beslutet.

Democrats kommer att hävda att e-posten förvärvades på ett olagligt sätt , förmodligen från Ryssland och påstå att de inte kan användas som bevis, ungefär som när polisen beslagtar någonting utan arresteringsorder.   

     Det kan kanske fungera som argument bland en massa advokater, men det kommer inte att gå hem hos amerikanska väljare. Och just nu, med så få dagar kvar till valdagen,  finns det kanske inte tillräckligt med tid för Democrats att omdirigera uppmärksamheten till någon lämpligt distraktion.

     Väljarnas avsmak för Hillary Clinton ökar ständigt.  Tio dagar kvar till valet och nu kan vi bara hålla tummarna och hoppas att detta räcker för att stoppa Hillary Clinton.

Här är Trumps reaktion:



2 Kommentarer:

Martin sa...

Min tro är att Comey alltid varit motståndare mot Hillery men vetat vad som skulle hända med honom om hon vinner och han hade skadat henne på allvar.

Anonym sa...

Om Trump vinner kommer han att ryka all världens väg. Det var förmodligen en underlåtelsesynd av oanade mått av Comey att inte ha rekommenderat ett åtal mot Mrs. Bill Clinton.
FBI folket hade förmodligen hotat att publicera en del personliga erfarenheter från konfrontationen med "madammen"!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.