31 oktober 2016

FBI-direktörens koppling till Clinton Foundation


En översyn av FBI-chefen James Comeys professionella bakgrund och relationer visar att Obamas kabinettledare - nu i blåsväder för sin hantering av utredningen av Hillary Clinton - är djupt förankrad i svåger-politiken och dess mängder av pengar i Washington, DC.
Hans personliga och yrkesmässiga relationer - som alla var hemliga när han meddelade att FBI inte skulle åtala Clinton - förstärkte båda partiernas oro för att han kan ha politiserat den kriminella utredningen.
Dessa farhågor fokuserar på miljontals dollar som Comey accepterat från en entreprenör och donator till Clinton Foundation, Comeys tidigare medlemskap i en styrelse för en partner till Clinton Foundation och hans överraskande ekonomiska relation med sin bror Peter Comey, som arbetar på advokatbyrån som hanterar Clinton Foundations skatter.

När president Obama nominerade Comey att bli FBI-chef, 2013, avlade Comey ett löfte till  USA-senaten att han skulle avsäga sig allt samröre med tidigare arbetsgivare.

Men Comey tjänade $ 6.000.000 på ett år bara från Lockheed Martin. Lockheed Martin blev en Clinton Foundation donator samma år.

Comey varit biträdande justitieminister under John Ashcroft i två år av Bush-administrationen. När han lämnade Bushadministrationen, gick han direkt till Lockheed Martin och blev vice VD, i egenskap av chefsjurist.

Det finns mycket, mycket mer här hos Breitbart

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit,
jag undrar vad som kommer ut av detta.
FBI-chefen James Comey är tidigare anställd på firman Lockheed Martin som 2010 ger stora bidrag till Clinton Foundation och samtidigt blir partner med Clinton Formation. Samma år (2010) som de donerar får de 17 stora privata kontrakt av State Department där Hillary Clinton är utrikesminister (Pay to Play?). Samma år lyfter också James Comey en lön som chefsjurist och vice vd på Lockheed Martin på nästan 50 miljoner kronor. Finns det något samband mellan denna löneutbetalning och de 17 statliga kontrakten, som kommit till genom Pay to Play, frågar man sig
Om man kan ge mera substans åt detta kommer kanske James Comey att tvingas avgå. Då kommer FBI (befriad från en korrupt chef) att kanske utreda det omfattande valfusket som försiggår.
Vi får se hur detta utvecklas.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.