12 oktober 2016

Fem enkla sätt att lösa migrant/flyktingkrisen(översättning)
Flyktingkrisen i Europa kan lösas enkelt. Problemet är att den verkliga lösningen inte passar det politiska etablissemanget i USA eller Västeuropa. Vi har sammanfattat i 5 enkla steg vad som behöver göras .

1.  Stoppa finansiering och beväpning av rebellgrupper som försöker störta den syriska regeringen. Det är väl etablerat att dessa vapen har hamnat i händerna på ISIS och dess dotterbolag. Detta har inte skapat annat än kaos och förstörelse. Pengar som kanaliseras in i dessa skumma operationer bör omedelbart omdirigeras till en intensiv ansträngning till återuppbyggnad.

2.  Pressa Turkiet och Jordanien att skära av ISIS försörjningsvägar  och inför sanktioner mot alla länder som underlättar försäljning av olja från IS territorium eller tillåter att pengar eller material når dem. Ingen armé kan fungera om dess leverantörskedja är bruten. Det är inte en slump att dessa rutter startar vid turkiska och jordanska gränser.

3. Stötta den syriska regeringen. Ett helt år av amerikanska flyganfall i Syrien har fullständigt misslyckats med att förstöra eller väsentligt försvaga ISIS. Naturligtvis beror detta på att den verkliga planen inte är att tillintetgöra ISIS, utan att (ge intryck av) att tygla dem och låta dem gradvis försvaga Assad . Om Washington verkligen ville stoppa denna grupp skulle de ta råd från Ryssland och förse den syriska regeringen med vapen, utbildning och logistiskt stöd för att kunna driva ISIS tillbaka.  Detta innebär att Washington och dess allierade måste officiellt överge alla planer på ett påtvingat regimskifte. De kanske inte gillar Assad, men majoriteten av medborgarna i Syrien stödjer honom. I själva verket har han mer stöd inom sitt land än Obama eller USA Congress har i Amerika. Och vid olika intervaller han har haft mer stöd än Congress och Obama tillsammans.
Varje regering som installeras efter ett amerikanskt uppbackat regimskifte kommer att ses som en marionettregering, och kommer därför att sakna den legitimitet som behövs för att stabilisera regionen. Om man behöver bevis på detta, titta bara på Afghanistan eller Irak.

4. Tillhandahåll direkt stöd för att återuppbygga bostäder, infrastruktur och företag som förstörts under konflikten. På kort sikt bör tillfälliga flyktingläger inrättas i områden utanför konfliktzonen och mat och medicinsk utrustning levereras på regelbunden basis. Ja,  detta kommer att kosta pengar, men så har också trycket för ett regimskifte under fem år, vilket skapade problemet i första hand.

5.  Återför flyktingarna till dessa stabiliserade områden. Det ligger inte i någons intresse att översvämma Europa med massor av arbetslösa flyktingar. Om man gör det kommer det bara att leda till ökade spänningar och stärka  främlingsfientliga rörelser. Dessa människor behöver inte transplanteras in i getton i Europa, de behöver få tillbaka sina hem.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.