14 oktober 2016

Hur galna är de?


De traditionella media ägnar nästan all sin tid och energi åt att smutskasta Trump och ursäkta Clinton, så de flesta amerikaner inser inte att Obama-administrationen har fört oss farligt nära ett krig med Ryssland.
I dag kommer Barack Obama att rådgöra med sitt utrikespolitiska team och diskutera "militära alternativ" i Syrien.  De alternativ som övervägs inkluderar direkta anfall “mot syriska militärbaser". Ryssland har redan förbundit sig att svara militärt på sådana attacker så de beslut som Barack Obama fattar i dag kan bokstavligen vara den gnista som sätter igång Tredje Världskriget.

Den dagliga dramat runt Trump och Clinton är långt mindre viktigt än ett eventuellt krig med Ryssland och borde vara förstasida-nyheter över hela landet, men tyvärr får det väldigt lite täckning. Reuters är en bland de få nyhetsorganisationer som tar upp det:

"One set of options includes direct U.S. military action such as air strikes on Syrian military bases, munitions depots or radar and anti-aircraft bases, said one official who spoke on condition of anonymity to discuss internal deliberations."

Om Barack Obama bestämmer sig för ett direkt anfall mot den syriska militären, kommer han att korsa en "röd linje" som Ryssland redan har etablerat.

Och till skillnad från Obama, tar Ryssland faktiskt sina röda linjer på dödligt allvar.

Om Obama-administrationen är galen nog att anfalla syriska positioner kan vi bara hoppas och be att ryssarna är villiga att backa och visa behärskning, för om ryska S-300 och S-400 börjar skjuta ner amerikanska militära flygplan, kan det dra igång en kedja av händelser som inte kan stoppas.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.