01 oktober 2016

Hur löjligt kan det bli?

Styrelsen för University of Michigan Ann Arbor meddelade att nya övergripande riktlinjer träder i kraft nästa termin.  Det innebär att alla elever tillåts att välja sitt eget "personliga pronomen" och alla förväntas följa dessa valmöjligheter.

Universitetet har förbundit sig att främja en miljö där alla känner sig accepterade, så i överensstämmelse med detta värde har universitetet skapat en process för studenter att utse pronomen som kommer att presenteras på klasslistor i höst.
Universitetet definierar ett utsett personligt pronomen som "ett pronomen en individ väljer att identifiera sig med och förväntar sig att andra använder det när de refererar till dem  (han, hon, honom, hans, ze, etc.)"

Som ett resultat av denna nya politik förväntas lärare att tilltala elever med deras personligt utsedda pronomen, även om det inte har någon grund i deras biologiska kön.

Vad händer om en professor inte kan skilja på han och hon?
En talesman för universitetet säger till Heat Street, "Om vi ser ett pågående mönster av att ignorera en students önskemål, måste vi ta itu med det som ett speciellt problem.”


Eleverna är inte bara tillåtna att välja från en i förväg bestämd lista - de kan också skriva in sina egna speciella personliga pronomen.  Dessa “utvalda”  pronomen kommer att finnas på alla klasslistor och kan nås via Wolverine Access.
En av studenterna, Grant Strobl, (bilden)  ordförande i Young Americans for Freedom styrelsen -  beslutade att ändra sitt pronomen till "Hans Majestät" - i ett försök att framhålla att denna politik har ingen grund i verkligheten.

4 Kommentarer:

Argus sa...

Egentligen bara bra, medelklassen måste vakna snart. Detta kan bara gynna Trump. Det kommer att bli en fruktansvärd rekyl på allt detta postmarxistiska nonsens att det kommer att ge utslag på seismografer. Vi må hoppas att det sveper med sig dem som i över hundra år ägnat sig åt att förstöra världen för egen snöd vinnings skull. Det är något farsartat över mångt och mycket nuförtiden, det påminner om den debatteknik som likt österländsk försvarsteknik tar motståndarens argument och extrapolerar dem till orimlighet.

Anonym sa...

Det var smart. Hoppas fler följer efter och kallar sig liknande saker. Då faller hela systemet ihop i hela sin orimlighet.
/SB

Anonym sa...

Snaphanen.dk tar upp en text i Göteborgs-Posten (19 jan) om könsfördelningen i Sverige p.g.a. flyktingarna. "I genomsnitt anlände 90 ensamkommande pojkar varje dag under 2015, jämfört med åtta flickor."
- Vid årets slut hade Sverige 123 stycken 16-17-åriga pojkar på 100 flickor i samma åldersgrupp. Det är värre än i Kina, där siffran är 117 pojkar. (Men föralldel: "16-17 år" är vad de själva säger... 20+ är kanske mer realistiskt, för 'flyktingarna'.)
- En professor från Texas skriver. Hon är ansvarig för programmet "Women, Peace & Security".
http://www.gp.se/nyheter/debatt/abnorma-antalet-unga-m%C3%A4n-ett-problem-f%C3%B6r-sverige-1.15076
http://snaphanen.dk/2016/10/01/sveriges-pilskaeve-koensbalance/
/ SD

Anonym sa...

Tilltalsord: Finnarna är mest rationella här: "Hän" betyder både "han" och "hon" på svenska.
Media har försökt ta upp det här, men klarade inte av stavningen. "Hen" blev det för dem.
Inte ens professorer tycks veta att det här är finska:
http://blog.svd.se/sprak/2012/05/28/hen-eller-den-pronomenval-med-betydelse/
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.