15 oktober 2016

Kriget i Syrien


Det som pågår i Syrien  är ruttet och ohederligt.

De som efterlyser en "flygförbudszon" vill stoppa bomberna som faller på jihadist-occuperade områden i Aleppo. Men de vill ersätta det med att Nato ska släppa en betydligt större andel av mycket värre, kraftfulla bomber på de områden som Assads regim kontrollerar.  De är obevekliga krigshetsare som låtsas vara motiverade av humanitära skäl.

Det finns inga enkla svar i Syrien. Utan ryskt och syriskt flygvapen kunde Syrien mycket väl helt ha tagits över av fanatiska mördargrupper vars mål är att mörda andra fanatiska grupper. Att låtsas att det finns ett betydande antal “pro-western” demokratiska rebeller är rena rama nonsens.

Det här är resultatet av Natos bombningar av Sirte för att "upprätthålla flygförbudszonen" i Libyen.


1 Kommentarer:

Anonym sa...

Köpte Spectator (på Pressbyrån) och läste "Syrian Nightmare": 'Kan konflikten där leda till ett tredje världskrig?'.
http://www.spectator.co.uk/2016/10/could-the-conflict-in-syria-lead-to-world-war-three/

Vad som inte kommer fram är att Syrien under president Assad varit ett bra land för [religiösa] minoritets-grupper. 74% har tillhört majoritets-gruppen sunni muslimer. 16% muslimska minoriteter. Och 10% kristna. Assad är själv alawit, en muslimsk sekt. Han har alltså visat tolerans för de som tror 'annorlunda'. [Än ISIS.]
- Men Obama (muslimsk far, muslimsk styvfar, läst 'islam' i skolan) har hela tiden velat få bort Assad. - Och naturligtvis håller våra fina media med om det...
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.