13 oktober 2016

“Marianne” i burka


Det låter som Hollande satsar allt på att bli omvald i april

Frankrikes president Francois Hollande har erkänt att landets har ett problem med islam "och varnade för att Frankrikes nationella symbol, Marianne”  en dag kommer att vara en kvinna i en burka.

Hollande stämplade också etniska minoritets-fotbollsstjärnor som "killar från godsen, utan referenser, utan värden, som lämnar Frankrike för tidigt”.
Han sade att alla var dåligt utbildade och inte "psykiskt beredda att se skillnaden mellan gott och ont."

Orden var en del av en mer allmän attack på människor med muslimsk bakgrund som Mr Hollande nu ser som ett stort problem för sitt land.

Med dessa explosiva avslöjanden verkar det som socialistiske Mr Hollande nu är lika långt ut på  högerkanten som sina hatade motståndare från National Front  och Republikanska partierna.

I en privat konversation som finns i en ny bok som heter "En President ska inte säga det ..." säger Mr Hollande att fotbollsspelare är alla en del av en allvarlig identitetskris.
Han sade till journalister att det finns en "fragmentering, en ethnicisation” i Frankrikes internationellt team och att "fakta var fruktansvärda”.

SD tipsade om denna video:


1 Kommentarer:

Anonym sa...

Franska regeringen beslöt (i princip) i juli att bilda ett nytt Garde Nationale, Nationalgarde, efter terrorist-attackerna mot Charlie Hebdo (jan. 2015; 17 dödade), mot Bataclan i Paris (nov.; mer än 130 dödade), Nice (juli; 84 dödade) och en kyrka i Normandie (juli; 84-årig präst dödad). [I onsdags (12/10) kom det slutliga beslutet.]
http://www.theatlantic.com/news/archive/2016/07/french-national-guard/493595/

Nationalgardet får 84.000 män år 2018. "De reguljära reserverna" - militär och polis - är f.n. 63.000 man. De ska överföras till Nationalgardet. Det är alltså en rätt tydlig ökning som kommer. [Hoppas jag förstått allt rätt.]
http://www.dw.com/en/france-creates-national-guard-to-combat-terror-threat/a-36027481
http://www.foxnews.com/world/2016/10/12/france-creates-national-guard-to-improve-security.html
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.