26 oktober 2016

Rädslan för valfusk ökar


Experter varnar att det är extremt enkelt att hacka valmaskinerna och väljare som röstat tidigt rapporterar att deras röst för president ändrades.  Ett växande antal amerikaner har förlorat tron på att det går rätt till i landets vallokaler.

Brookings Institution och PRRI visar att inför detta mycket viktiga och kontroversiella presidentval har väldigt många amerikaner mist tilltron till valproceduren.

Bara 43% säger att de har ett stort förtroende för att deras röst kommer att räknas korrekt. Ungefär fyra av tio (38%) amerikaner uppger att de endast har en viss tilltro till systemet , medan nästan en av fem (17%) säger att de har väldigt litet förtroende för att det blir riktigt.

 Det finns stora skillnader mellan väljare.  Så många som 70% av Clintons anhängare, men endast 41% av Trumps,  rapporterar att de har stor tilltro till att deras röster räknas korrekt.
Och medan Democrats är snabba att föreslå att väljarnas oro bara är paranoia provocerad av kommentarer som kommer från Trump-kampanjen, kommer det mer och mer uppgifter och varningar från personer som röstat tidigt, att maskinerna ändrar en röst för Trump till en för Clinton i stället.

mer här

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Man får sig en tankeställare.
https://www.youtube.com/watch?v=t75xvZ3osFg
This is the hack that proved America's elections can be stolen using a few lines of computer code. The 'Hursti Hack' in this video is an excerpt from the feature length Emmy nominated documentary 'Hacking Democracy'. The hack of the Diebold voting system in Leon County, Florida, is real. It was verified by computer scientists at UC Berkeley. WATCH THE FULL MOVIE ON AMAZON at: http://amzn.to/2d1kofo
SU

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.