24 oktober 2016

Systemet är riggat


 Donald Trump har varit i blåsväder för nya påståenden om att valet är riggat.
 Trump: "Detta val är absolut manipulerat av oärliga och tillrättaläggande journalister som stöttar Crooked Hillary - men också i många vallokaler."

Men han är inte den enda.

Under flera veckor nu har rubrikerna handlat om politik och all politik har handlat om Donald Trump. Etablissemanget och media har varit på ständig jakt efter någonting som “luktar skunk’ och kan ge Trump dåligt rykte.
Under tiden flyter Hillary medströms i dyrbar parfym betald med miljonarvoden av hennes WallStreetvänner , hennes kumpaner och anhängare.
Hon och hennes man har en nettoförmögenhet på $ 50.000.000 - efter en karriär som de ägnade nästan uteslutande åt vad de kallar “offentlig tjänst”.
Men vem frågar var pengarna kom ifrån?

I stället ägnar man all uppmärksamhet åt Trump - hela presidentkampanjen har handlat om honom.
Inte om hans politik. Inte om en sansad analys av vad som kanske är fel och hur det skulle kunna ändras.

Hela tiden har det handlat om Trump som person och nationens uppmärksamhet är fortfarande fokuserad på honom och hans sk. synder ... i stället för Ms. Clinton och hennes bedrägerier, korruption och lögner.
"Kom ihåg att det är en riggat system. Det är ett riggat val ", sade Trump under helgen.

Är valet verkligen riggade? Förmodligen inte på det sätt som Mr Trump vill få oss att tro. Men systemet i sig är så riggat att valresultatet knappast spelar någon roll.
En riktig journalist skulle styra debatten bort från prat om tafsande och oartigt uppförande till hur det är manipulerat. Vad amerikaner vill veta är varför ekonomin inte längre växer som den brukade. Hur kommer de sig att de flesta amerikaner har det sämre i dag än 1999? Varför vinner vi inte längre våra krig?

En ärlig journalist skulle förklara att mycket av fifflet ägde rum medan Hillary och Bill Clinton samlade in många miljoner i arvoden, medan de höll tal om hur man kan förbättra världen!

Väljare skulle få hjälpa att lägga ihop två och två - som tex. hur det skadar ekonomin när man trycker upp en massa papperspengar och politiken bakom detta. En sådan journalist skulle kanske kunna erbjuda verkliga lösningar också.

Men ingen verkar bry sig om vare sig det eller aktiemarknaden eller obligationsmarknaden.
Inga journalister, inte Hillary. Inte Donald. Ingen.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Hur kan ni snacka skit om Hillary, hon kommer att bli den bästa president som kan köpas för pengar!!!

Anonym sa...

Berit,
Trump har dragit upp riktlinjerna för sin politik och han har säkert nått väldigt många. Att han också talar om att systemet är "riggat" tror jag är jättebra. Det finns enormt mycket korruption i Washington - bankmaffian praktiskt taget äger alla politiker (och det amerikanska folket också). Genom pratet om att systemet är "riggat" så drar han uppmärksamheten till att kampen står mellan etablissemanget och det amerikanska folket - vilket är fullkomligt korrekt. Och jag tror att han här sår ett frö som kommer att växa.
Man kan tycka att det är onödigt att påpeka att han kommer att stämma dessa kvinnor som anklagat honom för att ha antastat dem - det hela är nämligen väldigt välorganiserat 3 veckor före valet. Och det kanske är onödigt. Men å andra sidan. Om han vinner valet - vilket jag tror att han gör - så kommer en stämning på stora belopp att tvinga dessa kvinnor att avslöja hur det kunde komma sig att de samfällt 3 veckor före valet gick ut med dessa lösa anklagelser utan vittnen (och dessutom vittnen som i vissa fall motsäger dem). De kommer då att tvingas försvara sig med att detta var orkestrerat från medias sida. Och det är precis detta som det amerikanska folket behöver veta.
Det heter ju att all reklam är god reklam (även den dåliga). Jag kommer att tänka på svensk medias skandalskriverier år efter år om Cornelis Vreeswijk. Han var inte vatten värd - men folket älskade honom. Så vi får se. Det är möjligt att det amerikanska folket älskar Trump för att han inte tar skit utan slår tillbaka. Det är ju just denna typ av energi och handlingskraft som de saknar bakom allt fis-ljummet struntprat.
/SB

Anonym sa...

Berit,
hittade plötsligt en 7 timmar gammal uppladdning på YouTube av ett alldeles nytt tal av Donald Trump (med 55.000 vyer redan) där han går på knock out. Man kan säga att han går rakt på "ledarhunden":
https://www.youtube.com/watch?v=t3PgJkuczHU
Detta tal kommer att bli legendariskt och lika ihågkommet som Kennedys om vad man skall göra för sitt land (istället för vad landet skall göra för en själv).
Om man vill hoppa över Alex Jones' kommentarer kan man gå rakt på Donald Trump, 0.59 - 11.04 minuter.
/SB

Anonym sa...

Älskar bilden ovan!😄
Anna

Anonym sa...

Berit och Knute,
tittade igenom era länkar: De är många - och tänkvärda. Men jag saknar Peter Krabbes blogg [https://peterkrabbe.wordpress.com], som jag tycker den absolut bästa just nu när det gäller att analysera världsläget. Den är superb (och till och med bättre än Lars Berns anthropocene.live) och den läser jag varje dag. Ville bara tipsa om den.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.