10 oktober 2016

Triumf för Trump


Gårdagens debatt var en klar triumf för Donald Trump, men när man tittar på nyhetsrapporteringen i dag är det helt klart att kampen inte står mellan Donald Trump och Hillary Clinton. Den står mellan de sluga, listiga och lögnaktiga media och resten av Amerika.

Donald Trump startade i underläge från första debatten mot Hillary Clinton, där vi fick intrycket att han inte var så bra på kommunikation.

Men i går i St. Louis fick han en andra chans att visa sig stark, där han missade tidigare, genom att påpeka Clintons brister, bland dem hennes slappa inställning till islamisk terror.
Wikileaks avslöjanden under helgen visar att hon favoriserar öppna gränser.
Det gav Trump en öppning att återigen tala om nödvändigheten att bygga murar mot infiltratörer som för med sig islamisk terror och antisemitism.

Ganska nyligen hade två israeler mördats och fler sårats  i Jerusalem i händerna på jihadister.
Det placerade Trump i en perfekt plats att främja sin sak mot radikala islam, som påverkar alla, överallt. Han tog kontroll.
Han sade: "Vi måste kunna namnge problemet - radikala islam. Vi kan inte släppa in folk som vi inte  vet någonting om."

Clinton svarade: "Jag håller med om att vi måste kontrollera vilka som kommer in i landet”.  Men resten av vad hon sade var bara tomt prat och det gäller för hela debatten.

Trump presenterade fakta. Han hade substans. Hon hade bara politiska klichéer.

Naturligtvis drog man fram den 11 år gamla videon (han var registrerad Democrat då), där Trump talar nedlåtande om kvinnor och han bad om ursäkt för det: “Jag skäms för det.

Trump fortsatte:  “Om man tittar på Bill Clinton, var det mycket värre - mitt var ord.  Hans var handling. Bill Clinton förgrep sig på kvinnor. Hillary Clinton angrep samma kvinnor och attackerade dem brutalt."

När det gäller att beskriva vem Hillary Clinton är har Trump helt rätt:  "Vi har en delad nation. Och tro mig, människor som hon har en oerhörd massa hat i sitt hjärta. Och när hon sa “Deplorables,” (Usla, Erbarmliga, Bedrövliga) menade hon det. Hon har ett enormt hat. "

Stämningen mellan de två drabanterna var spänd redan från början och blev inte bättre när Trump drog fram att Hillary förstört tusentals e-postmeddelanden från sin tid som statssekreterare.

Trump sade att han skulle tillsätta en särskild åklagare för att “granska hennes situation" och att hon borde skämmas för sitt  e-missbruk och för sina hot mot Bills flammor.Hela debatten finns här men de allra bästa sekunderna är ändå de i videon nedan.


2 Kommentarer:

Anonym sa...

Vancouver Sun listar nio "firsts" för en president-debatt, nu i söndags:
- 1. Trump hotade att (som president) sätta Hillary i fängelse.
- 2. Inget inledande handslag.
- 4. Vice-president-kandidaten har öppet andra åsikter. (Pence, om Syrien)
- 9. Debatten med flest empiriska oriktigheter.
http://www.vancouversun.com/news/world/buzzing+flies+handshake+threats+jail+nine+mostly+dubious/12269104/story.html

Problemet för oss är väl att det som våra media (typ DN) säger inte är pålitligt. Man är entydigt för Hillary, och nämner aldrig problemen från hennes historia.
- Och så är det alltså i USA också, som det står ovan. - "Tystnad" kan vara en form av "lögn".
/ SD

Anonym sa...

Hemma i Sverige blir det snart förbjudet att nämna namnet Trump utom i samband med för honom skadliga och vulgära skandaler som egentligen är mycket lättare att hänga på Mrs. Bill Clinton.
Tursamt nog har inte svenskarna rösträtt i U.S. I svenska media är Clinton redan POTUS.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.