23 november 2016

Att åtala eller inte…..


Under presidentkampanjen upprepade Donald Trump att om han blev president skulle han se till att Hillary Clinton åtalas för sina e-misstag. Nu är det annat ljud i skällan och vissa av hans supportrar är inte nöjda.
Trump säger nu till The New York Times att han inte vill göra något för att "skada Clinton."
"Hon gick igenom en hel del och har lidit svårt på många olika sätt,"
Att åtala Clinton är inte något som jag känner särskilt starkt för.”

Hans hållning har överraskat många supportrar som såg valet som en protest mot Clintonfamiljens missbruk av det politiska systemet för personlig vinning.
Breitbart kallar det ett "brutet löfte" till sina väljare och Judicial Watch säger att de ska fortsätta sin oberoende undersökning och utredning av Clintons e-post, nationell säkerhet och andra korruptionsskandaler.

De av oss som ville att hon ska få vad hon förtjänar skulle ha föredragit att Trump i stället sagt ungefär så här:  "Hillary inte en prioritet för mig. Just nu koncentrerar jag mig på att stabilisera vår ekonomi och säkra våra gränser. Om FBI fortsätter med sin undersökning och rekommenderar ett åtal, baserat på vad de hittar inom Clinton Foundation, kommer justitieministern att titta på bevisen och vi kommer att fatta ett beslut därifrån. Men just nu, är jag upptagen med mer angelägna frågor.”

Det skulle åtminstone ha lämnat dörren öppen för ett senare beslut.

Ett problem är, att Hillary inte är frisk.  Så om Trumps AG fattar beslut om åtal och de lyckas sätta  henne fängelse och hon sedan dör medan hon sitter inspärrad, får det Trump att framstå som ett  hämndlystet monster som dödade en gammal kvinna, eftersom hon sa elaka saker om honom.

 Hillary förtjänar att bestraffas för allt hon gjort - ingen tvekan om det- men intrycket kommer att bestå och blåsas upp av media - och göra Trump till en ond och skoningslös person.

Politik i vanlig ordning!

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit,
jag tror att det är väldigt viktigt för Trump att avstå från att låta sina personliga aggressioner gentemot Hillary styra detta, som du föreslår.
Han skall naturligtvis koncentrera sig på att genomdriva de viktiga mål som han satt upp. Ett av dessa mål är att rensa upp korruptionen - och här platsar allt det som Hillary och Bill har gjort. Men detta är en fråga som måste skötas av de lagförande enheterna helt oavsett vad Trump själv anser.
Trump har ju en egenhet att byta åsikt av och till innan han hört hela spektrat av åsikter och slutgiltigt bestämt sig. Jag tycker faktiskt att detta är ett sunt beteende. även om MSM tar tillfället i akt att angripa honom för detta.
Nu måste Trump först bli tillsatt. Bankmaffian kring Fed + George Soros + övriga etablissemanget arbetar för fullt för att se till att det aldrig blir någon installation och jag tror Soros hoppas på att han skulle kunna skapa krigstilltånd och avsätta Trump. Det innebär att Trump bör tona ner vissa saker tills installationen är avklarad och han har hela makten i sin hand och inte dra på sig alltför många fiender på samma gång.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.