22 november 2016

“Fristäder” motsätter sig utvisning av illegala

Demokratiska borgmästare ser sig redan om efter möjligheter att försvåra tillvaron för Donald Trump när han tillträder i januari.  Trump har hotat med att skära ner miljarder i federala medel för mer än två hundra “fristäder” över hela Amerika, eftersom de vägrar att samarbeta med hans administration när det gäller utvisning av illegala invandrare.  Borgmästare och polischefer i ett dussintal “sanctuaries” över hela USA är redo att sätta sig upp mot trump-administrationen genom att låta brottslingar och illegala invandrare stanna kvar i deras  städer.


Den mest högljudde av dessa "ledare" är Chicagos borgmästare, Rahm Emanuel, som vi minns som en av Obamas trogna vapendragare. Under en presskonferens förklarade han att de människor Trump är ute efter att utvisa kommer att vara säkra så länge de stannar i Chicago.

I Fristäder, anser de lokala brottsbekämpande myndigheterna att de inte är skyldiga att kontakta US Immigration även om de brottslingar de kommer i kontakt med dessutom är illegala.  En mördare, en våldtäktsman eller någon annan typ av brottsling, kommer inte att rapporteras till Immigrationsverket.

“Man skulle kunna tro att borgmästaren i den värsta mord-staden i landet skulle vara glad att få hjälp att bli av med kriminella. "

Två tredjedelar av alla arrestorder i Los Angeles involverar illegala invandrare - samt 95% av alla efterlysningar för mord.
Under en tidsperiod av nio månader,  2014, skyddade Fristäder 9,265 illegala från utvisning, 62 procent av vilka "hade betydande tidigare kriminell historia" och 2320 av dem arresterades igen för nya brott. ( enligt Daniel Horowitz)

 Detta var ett viktig löfte under kampanjen, så den nya presidenten måste ta itu med det.
Det finns några saker som han kan göra. Med hjälp av Congress kan han minska federala pengar till dessa städer. Han kan skicka dit federala agenter som ser till att lagarna tillämpas. Han kan kanske också göra som Obama ofta gjorde - stämma städerna.
Bäst av allt är att han nog kan åtala borgmästare och polischefer för öppen medhjälp till brottslig verksamhet.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Det är samma socialistiska taktik som Löfven/BATRA kör med i Sverige.
Brottslig verksamhet under täckmanteln, "flyktingar"

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.