08 november 2016

Kan vi se en upprepning av 1948?

Newsweek är redo att förklara att Hillary Clinton är USAs nästa president.
Twitter-användare @mghnbtts lade ut en bild som hon säger är den senaste utgåvan av tidningen.


"Jag arbetar i en bokhandel och vi brukar få tidningar tidigt och titta vad vi har fått", skrev hon.
Notera att tidningen är daterad November 8, 2016 och att texten till bilden är, ”Hillary Clintons historiska resa till White House.”

"Presidentvalet 2016 var unikt på flera sätt: Det hade för första gången en kvinnlig kandidat, i ett av de stora partierna, som kandidat till den högsta positionen i landet, en otrolig ökning av den typ av ord tidigare okända i amerikansk politik och tillräckligt med stridigheter och smutskastning för 10 val-cykler“, (från texten till bilden)

"Men när stämningen i valkampanjen blev mörkare och mer bisarr för varje dag, gick den tillträdande presidenten Hillary Clinton “högt" när hennes motståndare och hans anhängare gick ännu lägre."
Newsweek fortsätter med att kalla Donald Trumps anhängare "usla” och återger vad Clintons sade till ett rum fullt av Manhattans elit.
"... Tillträdande president Clinton fortsatte att driva en sakligt baserad kampanj även när en handfull av Trumps mest beklagansvärda anhängare ville upphäva 19:e amendment,  när de såg mängden av Clintons kvinnliga supporters."

 Efter att @mghnbtts lagt ut denna bild stängdes hennes konto.

Kan vi se fram emot en upprepning av vad som tilldrog sig 1948?

Dewey Besegrar Truman" var den felaktiga rubriken på förstasidan av Chicago Daily Tribune den 3 november 1948, dagen efter att USA:s sittande president Harry S. Truman vann en omvälvande seger över republican-utmanaren och New York-guvernören Thomas E. Dewey i presidentvalet.  Det här var den berömda bilden av Truman vid det offentliga framträdandet efter hans lyckade val.
0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.