17 november 2016

Muslimer och KKK-medlemmar i Georgia


Georgia har en lag som förbjuder män att bära masker som täcker ansiktet, när de befinner sig på allmän plats.
Lagen antogs ursprungligen för att bekämpa Ku Klux Klan och är för närvarande köns-specifik.
Nu föreslås en utvidgning av lagstiftningen så att den kan tillämpas på kvinnor i burka när de kör bil på allmän väg, och/eller befinner sig på allmän plats. De får inte heller bära burka och slöja i sina körkortsfoton, (Atlanta Journal-Constitution)

Om lagen (House Bill 3) går igenom kommer det att vara ett brott att på allmän plats bära "en mask, huva, eller anordning där en del av ansiktet är så dolt eller täckt att det döljer identiteten på bäraren”.
På privat egendom krävs skriftligt tillstånd från ägaren eller innehavaren av fastigheten.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

En burka täcker hela ansiktet (och kroppen). Obegripligt att den kan tillåtas hos oss.
Niqab lämnar bara en springa öppen för ögonen. Borde inte heller vara tillåten hos oss. Man bör kunna se vem man har att göra med!
http://cloudmind.info/hijab-niqab-and-burka-faq/
/ SD

elina sa...

Hur kan man köra bil i burka eller niqab? När jag och alla jag känner tar av mig mössan för att vara säker på att den inte hamnar snett och hindrar synfältet.

Berit sa...

Elina, du skulle bara se vad de klarar av att göra på gymmet!

Tretton stater i US godkänner foto-fria körkort av religiösa skäl: : Arkansas, Indiana, Kansas, Minnesota, Missouri, Nebraska, New Jersey, North Dakota, Oregon, Pennsylvania, Tennessee, Washington, och Wisconsin

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.