18 november 2016

Önskelista


Nu när vi vet vem som kommer att ta över som världens mäktigaste VD är det ingen ände på förslag och önskemål om vad han ska ta i tu med.
Många säger att första han bör göra är att begrava Obamacare. Andra föreslår att han ska se till att vi får en mer konservativ högsta domstol och talar om för honom vilka domare han bör tillsätta.
Andra vill att vi ska krossa ISIS en gång för alla, tillsammans med Assads regim i Syrien.

Ekonomin ses av de flesta som det som verkligen behöver fixas och ett sätt att göra det är att skrota Federal Reserve.  Om Trump bara försöker att lappa ihop vårt nuvarande system, kommer han att misslyckas, eftersom det är byggt på en felaktigt grund.
 För lite mer än ett sekel sedan fanns det mycket starka krafter på Wall Street som övertygade Congress att man helt skulle omstrukturera vårt finansiella system. Man skapade en oerhört kraftfull centralbank, Federal Reserve och målet var att förvandla USA dollar till en skuld-baserade valuta med ständig inflation och regeringen skulle inte ses som skyldig.   Tyvärr var de framgångsrika.
Federal Reserve har blivit känt som "den fjärde grenen av regeringen", men till skillnad från andra delar av regeringen säger de att Feds beslut “står över politik" eftersom de är "alltför viktiga”.

De bestämmer räntor, styr penningmängden och reglerar vad bankerna kan göra och jag tvivlar på att Donald kan göra mycket åt det.  Det enda möjligtvis är att påverka valet av nya styrelsemedlemmar till Feds, sådana som är lite mer konservativa och inte ser pengar som en bunt papper som man kan trycka i all oändlighet eller digitala nollor utan grund.

Vad han skulle kunna göra är att stoppa räddningsaktioner som fortfarande pågår för de stora bankerna, hela åtta år efter att samma kriminella bankirer nästan kraschade den globala ekonomin.

Vi hör inget om det numera, men de får fortfarande pengar från skattebetalarna - JPMorgan Chase, Wells Fargo, Bank of America. De flesta i den oseriösa gruppen av finansiella tjuvar.

Enligt The Washington Post:  Wells Fargo -  som just avskedade 5000 anställda för ett utlåningssystem som startades av giriga chefer, komma att få ytterligare $ 1,5 miljarder dollar under de kommande sju åren.  JPMorgan kommer att få $ 1,1 miljarder; Bank of America $ 964.miljarder.

Dessa utbetalningarna är de sista resterna av den $ 700 miljard  från “Troubled Asset Relief Program”  som konstruerades av banksters och deras politiker. Av denna enorma summa har bara $ 28 miljarder gått till att hjälpa husägare med stora problem.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.