05 november 2016

Påven är ganska schysst trots allt

Påve Franciskus har varit på besök i Sverige för att markera 500-årsdagen av den protestantiska reformationen.

Förra året välkomnade Sverige 245.000 flyktingar, vilket föranledde påven att hålla en improviserad presskonferens på flyget tillbaka till Rom. Han uppmanade de europeiska länderna att inte ta in fler invandrare än de kan assimilera. The Pope warns of the dangers of 'ghettoization'

En indirekt syftning på muslimska parallellsamhällen och invasionen av islam i Europa. Påven gillade invandring, tills han såg Malmö.

Jag var på Malmö Arena i måndags och såg påven på nära håll, faktiskt en halv meter, när han körde runt arenan i sin påvebil, en sån där som används av golfspelare. En 79-åring med pigga ögon. Själva arrangemanget var politiskt korrekt med klimathysteri och refugees welcome och tal av sosse-Löfven men påven undvek så gott det gick politik och höll sig till kristendomen.

Påven gillar faktiskt Luther. I sin predikan i Lunds domkyrka samma dag som showen i Malmö Arena sa han: "Martin Luthers andliga erfarenhet talar till oss och påminner oss att vi inte kan göra någonting utan Gud."

Läs Luthers skrift om islam - den kunde nästan ha varit skriven idag.

9 Kommentarer:

Anonym sa...

Din länk "Läs Luthers skrift om islam" är läsvärd.
Att turkarna senare belägrade Wien (1683, maj-september) tänker man inte alltid på. Då var det den polske kungen Johan Sobieski som räddade Wien (och Europa).
Västeuropas insatser var inte imponerande, tror jag mig veta. (Orkar inte slå upp det nu.)
https://sv.wikipedia.org/wiki/Slaget_vid_Wien
/ SD

Anonym sa...

Det finns tvivlare som ifrågasätter om påven verkligen står upp för och försvarar kristendomen, hur kan det vara så?
SU

Knute sa...

Påven skäms inte över det kristna korset, skriver Dick Erixon. Den Svenska kyrkan är i en djup identitetskris och skäms över Jesus. Så sent som för några månader sedan hävdade höga byråkrater i Svenska kyrkan att Jesu kors är en provokation mot muslimer och därför ska döljas. Det är därför påven och katolska kyrkan dominerar när en gemensam kristen tillställning genomförs. De tror ju på sin religion. De är ärligare och rakare.

http://samtiden.nu/27536/paven-skams-inte-det-kristna-korset/

Biskop Kyrillos sa...

Håller helt med dig Knute i vad du skriver om Påven Franciskus l besök i Skåneland. Synd bara att ärkebiskopsinnan Antje inte var med på flygplanet och fick höra påveorden om kvinnliga präster.

Berit sa...

The Immaculate Conception Catholic Church i San Diego, CA. tar ställning politiskt och har skickat ut en bulletin som säger att Satan arbetar genom Hillary Clinton.
“Fem anledningar varför Democrats kommer till helvetet. De stöder abort, samkönade äktenskap, dödshjälp, mänsklig kloning och forskning med embryonala stamceller.
Det är en dödssynd att rösta Democrat.”
http://www.sandiegouniontribune.com/news/politics/sd-me-church-bulletin-20161102-story.html

Knute sa...

Sverige: barnmorska dömd att betala över en miljon kronor.

Nylig gikk jordmoren Linda Steen til sak mot staten etter at hun ikke fikk jobb fordi hun nektet å være med på abortinngrep.

På fredag falt dommen i Nyköpings tingrett. Linda Steen fikk ikke medhold, men ble i motsetning dømt til å betale over en million kroner i saksomkostninger.

Det kan koste å kjempe for det man tror på. I Sverige bekjemper staten sine motstandere med en elegant effektivitet, ingen har mulighet til å betale slike summer for å stå i kampen.

https://www.document.no/2016/11/05/sverige-jordmor-domt-a-betale-million-kroner/

Anonym sa...

Sök i news.google.se på Linda Steen. 5 tidningar överst. Bl.a. SvD: "Vägrade utföra abort - får inget skadestånd." Nähä.
- Kostnaderna Linda ska betala är 1,2 miljoner, säger SvD...
http://www.svd.se/vagrade-utfora-abort--far-inget-skadestand

Aborterna i "riket" var 1960 2,6%. Men sen kom p-pillret år 1964, sex blev meningen med livet, och siffran gick rakt uppåt: 1970 12,7%, 1975 23,8%, 1980 26,4%.
- Det kom en svacka kring 1990 (1992 22,0%) men nu är vi väl tillbaka på normalen. 25%. Vart fjärde litet barn tas bort.
- Och det är inte t.ex. de somaliska mammorna som aborterar... (Siffran för Kramfors år 2010 var 40%...)
- Siffrorna efter 2009/10 har inte listats. Förr hittade man saker i Statistisk Årsbok, men den försvann ju 2014. (Jag tror förstås inte siffrorna fanns med där för 2010-2014.)
- De här siffrorna får ju aldrig nämnas... Men fram till 2009 finns de alltså. I "Aborter 2009" från Socialstyrelsen. ("Aborter 2010" visar kommun-data för det året.)
- Gå i pdf-en (2009) till sidan 24:
http://www.socialstyrelsen.se/Lists/Artikelkatalog/Attachments/18031/2010-5-12.pdf
/ SD

elina sa...

Socialstyrelsen publicerar aborttalen varje år. 38000 aborter 2015.

Ang. barnmorskan. Varför utbilda sig till ett yrke där man skall göra åtgärder man inte tänker göra? Att vara barnmorska innebär om inte aborter så rådgivning för abort. Det är svårt att slippa. Inte heller OK att lasta alla andra de uppgifterna.

Knute sa...

Påven gillade invandring, tills han såg Malmö

https://petterssonsblogg.se/2016/11/09/paven-gillade-invandring-tills-han-sag-malmo/#more-189673

https://cruxnow.com/commentary/2016/11/04/sweden-pope-francis-becomes-immigration-realist/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.