09 november 2016

Thanksgiving kom tidigt i år

Det här är den bild som Newsweek skulle ha haft på omslaget.

Valet av Trump visar att amerikanerna förkastade Obama och Clintons. De ignorerade kändisar. De brydde sig inte om media. De röstade för att de trodde på det omöjliga. Och deras engagemang gjorde att det omöjliga hände.

Donald J. Trump fantastiska valseger får effekter långt bortom landets gränser, och skakar om i en internationell ordning som rått i årtionden och lyfter fram allvarliga frågor om USA:s plats i världen.
Nigel Farage säger att Trumps seger är större än Brexit.  Det brittiska etablissemanget såg inte att Brexit kom och det av samma anledning.
En röst för Trump, var helt enkelt ett mittenfinger till media, den akademiska eliten, Hollywood-kändisar och de sk. Social Justice Warriors, ledarna i båda partierna.  Hela hopen!

Och vilken förnuftig människa vill inte ge dem fingret?

Nationalism, fascism, maktfullkomlighet, bla bla bla - som om det skulle vara något som vi inte redan har.  Det här  är en revolt mot etablissemanget på alla nivåer, och det är större än Trump själv, som kanske inte ens fattar den fulla betydelsen av sin roll i det som händer.

Om han bara stoppar bombningarna och återställer diplomati i den amerikanska utrikespolitiken och placerar domare Andrew Napolitano i Supreme Court, skulle jag vara mycket nöjd.
Kommer Trump att göra det? Jag vet inte. Det finns mycket att vara orolig för, det är då säkert.

Hatmedia, politiker och även många libertarianer avfärdar Trumps anhängare med de vanliga skällsorden -  rasistiska, sexistiska, främlingsfientliga .
(Jag har ingen aning om varför Japan, med nollinvandring, aldrig kallas främlingsfientlig?)

Det finns en mycket enklare sätt att förstå Trumps supportrar: De är i öppet uppror mot en institution som utnyttjar och ser ner på dem och som skyddar kriminella.
2 Kommentarer:

Anonym sa...

Ditt förslag med Andrew Napolitano i Högsta Domstolen är det många som längtar att få se förverkligat.
Låt oss hoppas att den Amerikanska Konstitutionen åter får den tyngd som den förtjänar och alla längtar efter!
SU

elina sa...

Det är rent sagt förfärligt hur svensk media beter sig mot USA valet och dess vinnare. Sverige förtjänar inte ambassadör efter detta.(Tips för Trump.) I svensk statlig TV går personalen sorgklädd. Samma skedde vid Brexit.
Jag skäms.
Lycka till för er nye president.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.