01 november 2016

Weiners dator är Hillarys Watergate


Även om hon vinner, är det inte mycket hon kan göra för att lagligen rädda sig själv.

Comey har sänkt henne. Hon kan fortfarande vinna valet, men hon kommer inte att kunna åstadkomma mycket  som president.
Om Comey vägrar att avgå, kan hon inte avskeda honom.  Detta skulle vara som när Nixon avskedade Archibald Cox, mannen vars uppgift var att granska honom. Nixon återhämtade sig aldrig.

Hon kommer att behöva tillförlitlighet som president för att få igenom sin agenda och det kommer hon inte att ha, även om hon blir vald. Det kan också bli svårt för henne att få majoritet vad gäller den mest populäre kandidaten.
Om tillräckligt många av hennes anhängare stannar hemma, kan Republicans behålla senaten och stoppa alla hennes förslag och idéer under åtminstone två år.

Media kommer inte att tysta den här skandalen; ingen annan historia kommer att dra fler läsare under de kommande dagarna.
Vadslagningssidorna har flyttat oddsen från 4-1 eller 5-1 mot Trump till drygt 2-1, så de tror fortfarande att hon kan ta hem spelet men ingen kommer att bry sig om vad hon säger längre.

Det finns ingen möjlighet att 650,000 mails kan läsas och utvärderas under en vecka och Hillarys verkligt trofasta kommer ändå inte att bry sig.  Problemet för henne är de halv-ljumma väljarna och om de stannar hemma kommer det att skada henne.

Den potentiella skandalen kommer att motivera Trumps supportrar att ställa upp, men det avskräcker de marginella väljarna och de oberoende kommer att gå för Trump.
Folk i allmänhet vill inte rösta på någon som verkligen kan vara kriminell.  Trump har påpekat hennes brist på etik och hennes korruption från dag ett och nu verkar det som 650.000 e-postmeddelanden har dykt upp på ett ställe där de inte hör hemma.

“Ingen rök utan eld”, sägs det.

De som jobbar med Hillarys kampanj är desperata. De kan inte få tandkrämen tillbaka in i tuben. De har inget hopp om att denna skandal kan tystas före valet.  Media kommer att fortsätta att placera det på förstasidorna.

4 Kommentarer:

Martin sa...

Media avskydde Nixon. Media har gjort allt de kan för att få Hillary vald.

Anonym sa...

Om jag uppfattat det riktigt är det numera kriminella handlingar som begåtts och i så fall blir det en "Grand Jury" som tar sig an fallet och då ryker förmodligen Obama med i den stinkande soppan. Rätta mig om jag har fel.
Kan det vara en tröst att Guantanamo fortfarande hålls öppen?

Berit sa...

Det är en väv av politik och brottslighet här och det ät troligt att det finns mer på Weiners dator än kakrecept, yoga och hans nakna kroppsdelar och en Grand Jury bör tillsättas. Det var vad Comey undvek i july när han först uttalande sig om Hillarys aktiviteter:

“För att vara tydlig betyder inte detta att om en person som ägnar sig åt denna verksamhet under liknande omständigheter inte skulle möta några konsekvenser.  Tvärtom är dessa individer ofta föremål för säkerhets-eller administrativa sanktioner, men det är inte vad vi beslutar nu. Även om justitiedepartementet tar slutliga beslut i frågor som denna, uttrycker vi inför rätten vår uppfattning att åtal inte är lämpligt i detta fall."

Logiskt sett bör Obama utfrågas (Nixon hade det inte lätt för något som var mycket oskyldigare än detta) men Dems. är av naturen skumma, oärliga typer som anser att de kan sätta sig över lagen eftersom de är rätt-trogna.

Argus sa...

Förutom att hon är kriminell och mytoman så verkar hennes omdöme ha åkt på semester till Bahamas. Anställa en som uppenbarligen är islamist med ett lika uselt omdöme inte minst i valet av män. Weiner (Veiner?) verkar ha ett libido större än Bills. Kanske därför Hillary och Huma trivs så bra ihop.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.