16 december 2016

Det är så enkelt att spendera andras pengar


Brittiska skattebetalare gav $357 miljoner till en Global Uppvärmningsfond utan att bry sig om i vems fickor pengarna hamnar.
När The Times ville veta hur Strategic Climate Fund (SCF) spenderade pengarna svarade regeringen att  de "inte har information som är relevant för frågan” och instruerade berörda parter att besöka SCF: s hemsida.
Den sidan upplyser inte om hur pengarna används eller var de kommer ifrån.

Många av SCF: s projekt äger rum i länder som Haiti, Jemen och Kambodja, som har en lång historia av korruption på regeringsnivå .

De globala uppvärmnings-organisationerna har också en lång historia av korruption.  Deras uppgift är att konfiskera pengar och sedan spendera dem på nyckfulla påhitt som ska förändra vädret.
Om man ger gratispengar till människor som har makt i Haiti och Jemen för att se till att det inte är varmt utomhus är det ganska säkert att anta att resultatet inte blir kallare väder.

USA: s regering skapade SCF 2008 för att bromsa den globala uppvärmningen, men USA har hotat sluta att ge dem ge kontanter på grund av korruptionsproblem. USA finansdepartement donerade “bara”  $ 49.9 miljoner till fonden, år  2015.

Jag antar att vi bör vara tacksamma för att endast $ 49.9 miljoner spolades ner i denna toalett.
Anledningen till att brittiska byråkrater inte håller koll på vart pengarna tar vägen, är för att de inte bryr sig.
 Bara en idiot tror att om man kan stoppa klimatvariationer genom att kasta pengar på dysfunktionella tredje världen helveten.

Men det är inte bara UK som styrs av idioter.  I Kalifornien ska man reglera ko-fisar.
Kaliforniens Gov. Jerry Brown driver igenom en lag som ska minska utsläppen av växthusgaser från mjölkproducenter och soptippar.
Browns godkännande av lagförslaget 1383 omfattar “kortlivade” föroreningar som metan, sot och HFC gaser,

"Kortlivad" innebär att dessa så kallade "klimatföroreningar" finns i atmosfären under bara en kort tid.  Men vi uppmanas att tro att de kommer att smälta istäcken eller ha någon annan katastrofal effekt,  om byråkrater inte utnyttja dem som en förevändning för att utöka sin egen makt i varje skrymsle och vrå av tillvaron.

Lagen innebär att år 2030 måste bönder ha minskat sitt metanutsläppen till 40 procent under 2013 nivå.  Under en cap-and-trade plan, kommer jordbrukarna att få stöd genom den fond på $ 50 miljoner eller så, som man räknar med att få in i straffavgifter från förorenare.  Dessa pengar ska användas för inköp av maskiner som använder metangas för att skapa energi, som de i sin tur kan sälja till elbolag.

Om allt detta skulle ha någon ekonomisk mening, skulle regeringen inte behöva tvinga människor att göra det. Det är därför kapitalismen fungerar och tyranni fungerar inte.
Här är ett förslag som löser problemet:Media har larmat om stigande nivåer av metan i atmosfären. Rutger Staaf har granskat uppgifterna och kommit fram till att de är överdrivna:

Onödig oro för metan

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Normalt när miljögalningarna anfaller mig verbalt plockar jag med stor förnöjelse fram detta klipp. https://www.youtube.com/watch?v=BB0aFPXr4n4 Möjligt Berit att Du sett det till leda men luften borde gå ur pompösa typer som "More and Gore".
SU

Berit sa...

Carlin är underbar!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.