26 december 2016

"Fy skäms"


Ljusslingor för att dekorera hus, träd och buskar är tecken på att julen är här, men miljö-fanatikerna gillar det inte.  Enligt deras ideologi orsakar julbelysningen att det blir för varmt ute.

   De oroar sig över att både tillverkningsprocessen av lampor och den el som behövs för att de ska lysa, kommer att generera massor av koldioxid (CO2). De oroar sig för att lamporna är tillverkade i Kina och därför vet vi inte hur mycket CO2 som skapas under tillverkningen.

Att koldioxid är ett problem är ett relativt nytt koncept som omhuldas av Vänstern men som saknar  meningsfullt, vetenskapligt stöd. Allt vi vet är att CO2 krävs för växtligheten.

  Enligt Environmental Protection Agency använder genomsnittsfamiljen el under helgen motsvarande 22,8 dagar av ett hushålls elförbrukning.  Miljö-fanatikerna hävdar att en "extravagant ljus display" kan generera 881 pounds av CO2 under helgen.  Det är ungefär samma mängd CO2 som en bil släpper ut om man kör 1500 km.

    “Helgbelysningen resulterar i massor av bortkastad energi varje år. Att producera all denna energi innebär mer koldioxidutsläpp, vilket innebär mer skador på miljön." enligt GreenerIdeal.com föreslår att vi ska använda solpaneler för ström till julbelysningen under den mörkaste, mest solfattiga tiden på året.
Vissa glädjeförstörare nöjer sig med att tjata om högeffektiva glödlampor, medan andra vill avskaffa julbelysning helt och hållet.

Sedan finns det Knäppgökar som klagar över julgranarnas miljöpåverkan, julkort och omslagspapper.
I stället för färgglada julpapper ska vi använda gamla papperskassar som vi vänder ut och in och julhälsningar bör skickas via e-post.

Den verkliga orsaken till att de gruffar, är att julen har en innebörd som de gör allt för att bekämpa.

4 Kommentarer:

elina sa...

Det är helt valfritt att stänga av sin egen el och återvända till stenåldern.
Att vara fanatiker i ord och trakassera andra spar inga resurser.
Så klart tycker även jag att vi skall vara rädda om jordens resurser.Men det finns bättre sätt än att mörklägga Julen.

skepparn sa...

Men:En mörk årstid lyses upp.
Kanske lite trevliga trsditioner.
Samhörighet.
Mindre psykisk ohälsa rentutav.
Gott slut på 2016 och en God fortsättning.
Stort tack för året som snart är slut!

Argus sa...

Jag tror tamme ... att de "gröna" är samma andes barn som islamisterna. Allt roligt och trevligt är haram, troligen för att de inte själva kan njuta av något roligt och trevligt.

Anonym sa...

Här är alternativet: http://freedomoutpost.com/venezuela-what-christmas-is-like-during-an-economic-collapse/
Gott slut på året Berit och ett stort tack för den suveräna informationen Du bistår oss med. Statskontrollerade svenska media är inte trovärdiga längre än mindre läsvärda.
SU

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.