30 december 2016

Kreml skrattar åt Obama

I torsdags meddelade president Obamas utrikesdepartementet att man inför nya sanktioner mot Ryssland och utvisar  35 diplomater, som vedergällning för det påstådda (men obevisade) påståendet om rysk hacking av USA-valet.

The New York Times mässade att det var den största spionaktionen sedan det kalla kriget.
Men Kremls svar var ett gapskratt.

Inget ryskt officiellt svar hittills men två ambassader har haft roligt.

Den ryska ambassaden i U.K. twittrade ett fotografi av en fluffig anka med ordet LAME stämplade över den och skrev:

Mer från American Thinker här.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Obama hade muslimsk far, och muslimsk styvfar, och läste islam – mer än det obligatoriska – i Indonesien... Så:
- Swebbtv.se har en intervju (41:31) med Stanley Sjöberg (f 1936) om islam. Pingstpastor. Har bott i Turkiet och Pakistan m.m.
- Det här är inget väckelse-program, utan ett ganska lågmält samtal om vad man möter hos muslimer. Även om man inte tror på någon gud, borde det kunna vara givande. Menar jag.
https://www.youtube.com/watch?v=Nf4RJxnU3_s
/ SD

Anonym sa...

Putin och hans mannar kommer nog att ta ett extra glas Rysk champagne på Nyåret för att fira att Obama har blivit helt desperat och ser bara ryssar i sina mardrömmar.

Anonym sa...

CBC Canada: "An incredible chess move: Putin checkmates Obama after symbolic sanctions manoeuvre". 'Obama gav order att diplomaterna skulle utvisas - och Putin bjöd in barnen (US-diplomaternas) till nyårsfesten i Kreml.' 'Det här tar ner Obamas beslut - och sätter extra press på Trump att vara försonlig när han blir president', säger en expert.
http://www.cbc.ca/news/world/obama-russia-putin-trump-sanctions-1.3917022

Men DN konstaterar: "De rysk-amerikanska förbindelserna har nått en ny bottennivå." Utvisningen av 35 ryska diplomater "är den skarpaste markering som USA har gjort på årtionden". 'Men någon större effekt lär den inte få.' Men vänta bara: "Det finns en klar majoritet såväl i senaten som i kongressen för ännu kraftigare sanktioner mot Ryssland."
- Ack ja. Svårt det där. Ryssarna går in och tittar på USA:s dator-innehåll. Säger Obama. Något så hemskt har ni väl aldrig hört om "på årtionden"?
http://www.dn.se/nyheter/varlden/michael-winiarski-de-rysk-amerikanska-forbindelserna-har-natt-en-ny-bottenniva/
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.