15 december 2016

Låt Trump ta skulden


Nu när Donald Trump har vunnit valet, har Federal Reserve beslutat att det är dags att att börja höja räntan och bromsa ekonomin. Under de senaste decennierna har den amerikanska ekonomin alltid bromsats upp när räntorna har höjts avsevärt och i onsdags röstade Federal Open Market Committee enhälligt för att höja räntan med en fjärdedels poäng. Aktierna började omedelbart falla och det var deras sämsta dag sedan 11 oktober.

Det “roliga” är att Federal Reserve hade kunnat höja räntan under hela 2016, men de höll ut, därför att de inte ville sabotera Hillary Clintons chanser att vinna valet.
Och under Barack Obamas åtta år, har de bara höjt räntan en gång på hela tiden.

Men nu när Donald Trump är på väg till White House, har Federal Reserve beslutat att nu är det en fantastiskt bra tid att höja räntan.  Förutom räntehöjning meddelade Fed också att det räknar med att räntan kommer att höjas ytterligare tre gånger varje år fram till slutet av 2019 ...

Så Barack Obama fick njuta av fördelen av att ha löjligt låg ränta, men Trump måste kämpa mot den ekonomiska hämsko som en konstant räntehöjning kommer att orsaka.

När räntan stiger, kommer vanliga amerikaner att finna att avbetalningar på huslånen kommer att gå upp - bil-betalningar likaså - och kreditkorsskulden kommer att bli smärtsam(mare) att betala av.

Man kan ju fråga sig varför Feds ska bestämma räntorna över huvud taget. Varför inte låta den fria marknaden göra det?

Många amerikaner väntar sig ett ekonomiskt mirakel av Trump, men sanningen är att Federal Reserve har mycket mer makt över ekonomin än någon annan.  Trump kan försöka att sänka skatterna och mixtra med bestämmelser, men Fed kan förstöra alla hans ekonomiska program genom att ständigt höja räntorna.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit,
Trump behöver inte låna pengar av Federal Reserve. Han kan, som Kennedy gjorde ett år, låta trycka upp papperspengar på ett eget tryckeri och behöver då bara betala för tryckeriarbetet, som är en bråkdel av en procent av vad den federala regeringen blir skyldig när de låter Federal Reserve trycka upp pengarna.
Jag tycker faktiskt att det är detta Trump skall göra - avslöja hela bubblan. Den kan fortsätta på detta sätt endast därför att folk i gemen inte vet hur det förhåller sig.
För upp frågan och avslöja bedragarna, i sociala medier, på twitter, på FoxNews och de kommer att få panik och ångra att de höjde räntan. Det blev då en gång för mycket. Många tunga namn känner ju till bedrägeriet, Ron Paul känner till det, G. Edward Griffin känner till det, Alex Jones känner till det, Glenn Beck känner till det. Det är nu hög tid att informera hela det amerikanska folket om hur det förhåller sig.
/SB

Berit sa...

Mr Kennedy utfärdade en executive order som gav Treasury befogenhet "att utfärda silver certifikat gentemot allt silver i statskassan (silvertackor och mynt). Detta innebar att för varje uns av silver i USA Treasury valv, som inte var uppbundet av tidigare certifikat, kunde regeringen införa dessa certifikat som pengar.
Problemet är att man inte kan återlösa det i silver numera utan bara i pappers”pengar” utfärdade av Feds.

Kanske mordet på JFK var en varning till framtida presidenter ifall de kom på tanken att eliminera Federal Reserves kontroll över skapandet av pengar?

Berit sa...

Normalt höjer centralbanker räntan när ekonomin är på topp. FED höjer räntan med 0.25%. Är det någon ens bland dem, som anser att USAs ekonomi är i något som helst uppsving?

Anonym sa...

Berit,
Kennedy skapade dessa papperspengar, United States Notes (till skillnad från Federal Reserve Notes) via en "Executive Order 11110" 1963. Som ett resultat av detta cirkulerade då inom detta år mer än 4 miljarder US dollar som United States Notes i form av 2 och 5 dollars sedlar. 10 och 20 dollars sedlar hann tyvärr inte ut i cirkulationen innan Kennedy mördades. Det förefaller som om Kennedy kände till att Federal Reserve Notes inte var förenliga med USAs konstitution.
Fördelen med United States Notes (till skillnad från Federal Reserve Notes) var att de var räntefria och inte heller gav upphov till någon statsskuld och inte belastade skattebetalarna - även om de naturligtvis skapade en viss inflation. [Inkomstskatten för arbetstagare är faktiskt inte laglig enligt den amerikanska konstitutionen, vilket inte många känner till.]
Kennedy var säkert medveten om att United States Notes, som backades upp av silverdollar, skulle göra slut på behovet av Federal Reserve Notes - och det visste säkert också bankmaffian kring Federal Reserve. Och efter Kennedys död togs United States Notes snabbt bort ur cirkulationen inom loppet av ett år.
Huruvida mordet på Kennedy blev en varning till framtida presidenter är svårt att gissa. De flesta människor verkar ju inte ens ha förstått att en av orsakerna till att maktcentrat kring bankmaffian lät avrätta honom är att han förstod hur de arbetade. Många tror på andra typer av konspirationer, t. ex. att Lyndon Johnson skulle vara inblandad på något sätt. Det håller jag för helt osannolikt. Ingen av de inblandade i komplotten och mordet fick ha någon som helst offentlig position - de skulle lätt kunna försäga sig. Och Lyndon Johnson skulle naturligtvis inte alls låta sig dras in i detta bara för att byta position från vice-president till president för som max. 8 år. Aldrig att jag tror på det. Detta var en helt hemlig operation som som planerades av ett fåtal och utfördes av lejda mördare från annat land (och som själva mördades kort därefter).
För att förstå hur det gick till gäller regeln: FÖLJ PENGARNA !!!
Villospåret Lee Harvey Oswald var bara en false-flag operation som mycket annat idag.
/SB

Berit sa...

USAs Treasury hade inte tillräckligt mycket silver för att lösa in certifikaten

Boktips:
The man who killed Kennedy, av Roger Stone

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.