17 december 2016

Lördagsgodis

17 Kommentarer:

Anonym sa...

Sydsvenskan har en lång artikel om FN-svenskarna (250 st) i Timbuktu, Mali. Tillbaka på P7 nu. Men ett nytt gäng är nere. Intressant att läsa!
- Fast en lite detalj (som inte kom med): 25 november 2011 kidnappades Johan Gustafsson (nu 41) från Värnamo i Timbuktu. Han hade tänkt åka mc ner genom Afrika och sluta i Nigeria.
- Han satt på en restaurang i Timbuktu, när AQIM (Al Qaeda in Islamic Maghreb) tog honom och två andra. (En tysk gjorde motstånd, och sköts.)
- GOTG (Gift of the Givers) har försökt förhandla honom fri, men AQIM vill ha fler miljoner för honom än vad GOTG klarar av.
- Det här har nämnts några gånger i bladen, sedan 2011, men i stort sett är det tyst... Fem år...
- (Gå till news.google.se, och sök på johan gustafsson timbuktu ...)
http://www.sydsvenskan.se/2016-12-18/svenska-soldater-pa-farligt-uppdrag-i-mali
/ SD

Anonym sa...

Ryssarna har vissa problem idag: Hur ska man komma ihåg händelserna 1917 – först februari-revolutionen, när man avsatte tsar Nikolas II (och senare avrättade honom), och sedan oktober-revolutionen, då Lenin tog makten?
- Tsaren och hans familj har (bokstavligen) helgon-förklarats av ortodoxa kyrkan – men Pyotr Vorkov, som ledde deras avrättning, är fortfarande "namnet" på en T-banestation i Moskva...
- I en enkät sade 47% av ryssarna att de gillar revolten mot Nikolas II; 53% att de inte gjorde det. 53% gillar Lenins roll i historien – 27% ogillar honom. (20% visste inte.)
- The Guardian (UK) har en rätt lång artikel om det här.
https://www.theguardian.com/world/2016/dec/17/russia-1917-revolutions-legacy-lenin-putin
/ SD

Berit sa...

För många år sedan var jag på besök i det som då kallades Leningrad och under en guidad tur blev vi visade många av de vackra byggnaderna i staden. Jag frågade guiden vad hon kunde visa oss som var vackert och som tillkommit efter revolutionen och hon blev ställd.

Anonym sa...

En sjuårig syrisk flicka har twittrat från krigets östra Aleppo. Hon fick en lång artikel i The Australian (16/12). (Hennes mamma översatte henne till engelska.)
- När de 80.000 invånarna där skulle evakueras, hörde man först inte av henne. Men nu vet man (SvD) att familjen klarade sig.
http://www.svd.se/sjuariga-twittraren-i-aleppo-har-evakuerats
http://www.theaustralian.com.au/news/world/the-seven-year-old-girl-who-has-become-the-anne-frank-of-aleppo/news-story/bcb007513774f2abaf43445f131b8d04
/ SD

Anonym sa...

En liten sjuårig flicka kom in på polisstationen i Midan, Damaskus och frågade efter toaletten.
- Men då sprängde hennes övervakare den självmordsväst de satt på henne. Tre poliser skadades, säger Al-Watan.
- Hon själv dog förstås. -- En video (tid 1:12) visar följderna; lokalerna svårt skadade.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4043378/Girl-seven-walks-Syrian-police-station-blown-handlers-detonate-suicide-vest-remote-control.html
/ SD

Anonym sa...

Rysslands ambassadör till Turkiet, Andrei Karlov, sköts ihjäl idag c:a 17:40 (svensk tid), på en foto-utställning i Ankara: "Ryssland i turkarnas ögon". Mördaren (som ropade "Allahu akbar" innan han öppnade eld – och senare sköts ihjäl) hette Mevlut Mert Altintas, en 22-årig polis från Ankara's "special operations unit"...
http://www.breitbart.com/national-security/2016/12/19/russian-ambassador-turkey-shot-speech-ankara/
https://youtu.be/rjCS0i2uHU8 -- Tid 0:40. Ögonblicken efter döds-skottet.
/ SD

Anonym sa...

Turkiet sköt den 24 november 2015 ned ett ryskt plan (en SU-24) vid gränsen Turkiet–Syrien. Planet kraschade på syrisk mark. Piloten dog, men en annan man överlevde. De hade inte fått någon varning innan de sköts ned, sade han. (Det var syriska rebeller man stred mot.)
- BBC har en lång artikel om händelserna, från den 1 dec 2015. Man får väl en viss uppfattning om stämningen då mellan Turkiet och Ryssland. Det blir intressant att se följderna av ambassadörs-mordet i Ankara nu.
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-34912581
/ SD

Anonym sa...

Ryska ambassadören till Turkiet sköts alltså ihjäl igår (19/12) vid 17-tiden, på en konstutställning i Ankara. Mördaren var en turkisk polis. Och en man sköt åtta-tio skott i luften någon timme senare...
- USA:s ambassad (och konsulatet i Istanbul) håller stängt nu...
https://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/rysk-ambassad%C3%B6r-i-turkiet-skjuten-till-d%C3%B6ds-1.4057424

‘Russian ambassador assassination is quantum jump in terrorism’. RT Russia TV
https://www.rt.com/op-edge/370904-russian-ambassador-assassination-terrorism/

- Men i svenne-media...? Google (kl 10 idag): Göteborgs-Posten. alltså. Och Västerbotten-Kuriren... (Jo, SvD.se har två stumpar långt ner, om man går dit; "Erdogan fördömer mordet på Karlov" t.ex. Minsann ...)
/ SD

Anonym sa...

Deutsche Welle (statliga utrikesprogrammet) säger (genom sin editor-in-chief) att terror-attacken nu i Berlin kommer att förändra Tyskland. Attacken var mot en jul-marknad; en kristen festlighet, ett uttryck för tyska och europeiska traditioner och identitet.
- "Aftonen den 19 december var en kväll som kommer att förändra Tyskland. Hur mycket? Det återstår att se."
http://www.dw.com/en/opinion-attack-on-berlin-is-bound-to-change-germany/a-36845122
/ SD

Knute sa...

Save Christmas by ending Islamic immigration.

http://snaphanen.dk/2016/12/20/den-naeste-krig-er-her-allerede/

http://www.frontpagemag.com/fpm/265201/muslim-terror-christmas-daniel-greenfield

Anonym sa...

ISIS tar ansvaret för attacken i Berlin där 12 dödades (och 48 skadades): "A soldier of the Islamic State (Isis) carried out the Berlin operation in response to appeals to target citizens of coalition countries", säger deras nyhetsbyrå Amaq.
http://www.thelocal.de/20161220/isis-claims-berlin-truck-attack-suspect-remains-at-large

I Nice var det 86 som dödades och över 400 skadades på Bastilj-dagen [national-dagen] 14 juli 2016. Där sköt ju lastbilsföraren (Mohamed) från förarhytten, när han körde genom folkmassorna i 60 km/t.
http://www.mirror.co.uk/news/world-news/breaking-bastille-day-driver-crashes-8424733
/ SD

Anonym sa...

"Jihadist-mamma kysser sina små döttrar, sju och nio, och skickar så iväg dem på ett självmords-uppdrag."
- En av dem dog på en polis-station, i Midan, Damaskus, sedan hon detonerat en bomb där. (Ja, det var väl en vuxen på lite avstånd som tryckte på knappen.)
- Jag nämnde detta ovan 19/12. Men Daily Record (UK) vet mer (mamman!), och har bilder.
http://www.dailyrecord.co.uk/news/jihadi-parents-kiss-daughters-aged-9494372
/ SD

Anonym sa...

Breitbart har en text om Malmö och utvecklingen där. Stadens befolkning har ökat 50% de senaste 20 åren. Antalet skolbarn väntas öka från 31.000 nu till 44.000 om tio år.
- Men 17% av stadens grundskollärare har slutat mellan januari och oktober i år. Var tredje lärare som anställs är inte kvalificerad.
- Värner Rydén-skolan i Rosengård stängdes i mars 2015. "Some groups of students spread so much trouble that teachers can't handle it."
http://www.breitbart.com/london/2016/12/21/fifteen-per-cent-of-teachers-quit-migrant-crisis-malmo-in-just-six-months/
http://www.sydsvenskan.se/2016-12-18/rekordmanga-larare-lamnar-malmos-skolor
http://www.thelocal.se/20150301/malm-school-too-dangerous-for-students
/ SD

Anonym sa...

Geert Wilders i Gatestone: Vår politiska elit underskattar islam. De inser inte att allt som sker nu finns i Koranen: rätten att döda judar och kristna (Surah 9:29), terrorisera icke-muslimer (8:12), våldta unga flickor (65:4), göra människor till sex-slavar (4:3), ljuga om sina avsikter (3:54), att börja krig mot de 'otrogna' (9:123), och att få hela världen att lyda Allah (9:33).
- Redan 2008 fann universitetet i Amsterdam att 11% av muslimerna i Nederländerna menade att det finns situationer där det är korrekt för dem att använda våld mot islam-motståndare. 100.000 muslimer tycker så idag. (Armén i landet är på 50.000 personer.)
- "En politisk revolution är på väg i Europa. Patriotiska partier växer överallt."
- Jag: Nja. Svennarna hämtar sin information framför allt från TV. Och då blir det som det blir. Svennarna vet ju att "det här med religion bara är dumheter; vänta några år så har även våra nya vänner insett det..."
https://www.gatestoneinstitute.org/9619/political-revolution-is-brewing-in-europe
/ SD

Anonym sa...

Ryske ambassadören i Turkiet, Andrei Karlov, hade inga ryska bodyguards. I mer än 10 år hade turkarna förbjudit det. Trots att det då t.ex. fanns gott om folk från Kaukasus - tidigare stridande - som var i Turkiet för att vila upp sig och få vård.
- Så det var fritt fram för polisen Mevlüt Mert Altıntaş att skjuta honom till döds.
http://rbth.com/international/2016/12/22/why-didnt-russias-slain-ambassador-have-russian-bodyguards_665671
/ SD

Anonym sa...

På Ledarsidorna.se skriver kurden Khaled Salih (f 1957) om "Mellanöstern och Nordafrika i förändring". Om hur det är att vara muslim där, idag.
- I Egypten började revolutionen 2011, och 2012 blev Muhammad Mursi president. Ahmed D. var med då, men kom inte in i parlamentet. Några år senare var han krigare i ISIS' armé i Syrien. Och 2014 blev han martyr i en självmordsattack i Irak.
- Det blir så, för djupt troende muslimer. (Nu har man ju flyttat kampen till oss; till Berlin o.s.v.)
- Khaled Salih kom till Sverige 1981, doktorerade 1996, och undervisade sedan vid universiteten i Göteborg och Odense. Han var universitetsrektor i Kurdistan, Irak, 2012-2016.
- Läs gärna det han skriver (22/12) på Ledarsidorna.se.
http://ledarsidorna.se/2016/12/khaled-salih-mellanostern-och-nordafrika-i-forandring/
/ SD

Anonym sa...

ISIS har listat tusentals kyrkor i USA, Canada, Franrike och Nederländerna, och uppmuntrar sina följare att attackera dem nu under jul-nyår.
- "Gör det kristna nyåret till en blodig skräckfilm, något som tvingar de otrogna att gömma sig i sina hålor under helgen, och gråta över att deras land tagit del i kriget mot den Islamiska Staten", sade man.
http://www.breitbart.com/national-security/2016/12/22/isis-lists-u-s-churches-attack-bloody-celebrations-christian-new-year/
http://www.vocativ.com/386579/isis-lists-u-s-churches-to-attack-during-the-holidays/
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.