31 december 2016

Lördagsgodis

8 Kommentarer:

Argus sa...

Carter å andra sidan är väl den bästa ex-presidenten i mannaminne något som Obama inte lär komma i närheten av. Medan andra ex-presidenter har rest hem till sina rancher eller bildat dubiösa stiftelser för egen vinning skull har Carter åkt jorden runt och fått loss amerikaner från diktaturer och medlat i konflikter.

Anonym sa...

Sveriges befolkning kommer i februari 2017 ha gått över 10 miljoner.
- 1950 var det 7 milj, 1969 8 milj, 2004 9 milj.
- Ute på sta'n (Peking) är jag som svenne alltid i påtaglig minoritet numera...
http://www.sydsvenskan.se/2016-12-31/den-2-februari-blir-vi-tio-miljoner-invanare
/ SD
PS. Ni vet att 25% av barnen tas bort i "vårt fina land"? Så har det varit sedan 1974...
1960 var siffran 2,6%. Men se'n kom "The Pill" 1964... P-piller...

Berit sa...

Många amerikaner anser att Carter var en usel president men jag har ändrat min egen mening om det en aning. Han var en svag ledare och hans hantering av Irankrisen och gisslan var ett stort misslyckande.
Han anses ansvarig för en energikris och att högt bensinpris och att USA förlorade kontrollen över Panamakanalen
(Panama Canal Treaty in 1978).

Men ska vi gradera presidenter kommer Woodrow Wilson högst på min “sämsta president” skala.

Han gav oss både inkomstskatt och Federal Reserv och var ansvarig för att USA blandade sig in i ett krig som de inte hade mad att göra, i tron att det skulle skapa en bättre värld. Vad han gjorde var att lägg grunden för Hitler och nästa världskrig.

Anonym sa...

En text i Breitbart, som bygger på SVT/SR-rapporter, visar hur svårt invandrarna (från Syrien i första hand) kan få det i vårt land.
- "Jag hade hoppats få ett eget, privat, hus. Och de ger mig den här lilla lägenheten! I Norrtälje!", säger Mahmoud... - Och andra i Norrtälje har inte ens fått eget kök, utan måste dela med andra! Ganska hemskt, eller hur?
http://www.breitbart.com/london/2016/12/31/migrants-angry-sweden-expected-house-girlfriend/
/ SD

Anonym sa...

En terrorist dödade ju 39 – och skadade 69 – i Reina nattklubb i Istanbul på nyårsnatten. Han är ännu inte gripen. – På nyårsdagen sköt någon mot en moské i staden; två togs till sjukhus.
- Daily Mail (UK) har en lång artikel (med många bilder). [Svenska media har också skrivit. Men genom åren har jag lärt mig att börja med media utomlands, om det går.]
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4079916/Gunman-opens-fire-Istanbul-mosque-just-hours-Santa-Claus-terrorists-caught-CCTV-stalking-nightclub-killed-39-injured-69.html
/ SD

Anonym sa...

Nyårsafton var hemsk för dem som ville ta sig till (eller från) Los Angeles på största vägen I5: Det snöade! Snöade så att I5 var stängd, både norrut och söderut, flera timmar.
- Men vi vet ju att klimatet är hemskt, numera!
http://sanfrancisco.cbslocal.com/2016/12/31/i-5-grapevine-connecting-southern-northern-central-california-closed-due-to-snow/
/ SD
PS. -13ºC säger SMHI för 5 jan på kvällen... Här i Peking, alltså.

Anonym sa...

Nyårsfirandet på Möllevångstorget i Malmö beskrivs av "Nyheter Idag". En video (3:32) visar närmare.
- Jag ser mest bara gossar kring 20 – "barn", som media kallar dem. Flickor – någon enstaka.
- Så ser alltså "det nya Sverige" ut.
http://nyheteridag.se/har-attackeras-manniskor-med-nyarsraketer-mitt-i-malmo/
https://youtu.be/_xvWVHF68qA
/ SD

Anonym sa...

Finland ska testa att ge "medborgarlön" till 2000 arbetslösa finnar (mellan 25 och 58) – utan krav på motprestationer. De får €560 (5.400 kr) i månaden år 2017–2019. Testar de ett arbete ett par veckor, ändrar det inte "medborgarlönen".
- Resultatet kommer väl att bero lite på vem man ger denna "lön". Det får inte vara helt ambitions-lösa mottagare. (Veckans Affärer, 3/1. Och CNBC USA.)
http://www.va.se/nyheter/2017/01/03/finland-ger-nu-5-000-kronor-per-manad-till-arbetslosa-helt-kravlost/
http://www.cnbc.com/2017/01/03/finland-experiments-universal-basic-income.html
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.